Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Medlem af byrådet for Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen, vil stemme for, at Radikale Venstre beholder den plads i Økonomiudvalget, der med Casper Hedegaards afgang bliver ledig. Det til trods for, at Dansk Folkeparti ikke selv er repræsenteret i det vigtige udvalg. "Det er en post, som Radikale Venstre har opnået, da de blev valgt ind. Derfor er det fortsat dem, der skal have den", siger hun. Arkivfoto: Frank Pedersen
Den radikale Casper Hedegaard træder ud af Mariagerfjord Kommunes byråd og overlader pladsen til Maren Tang. Selv om Dansk Folkeparti er blandt de partier, der skal beslutte, hvad der skal ske med den nu ledige plads i Økonomiudvalget, hvor partiet ikke selv er repræsenteret, vil Pia Adelsteen støtte, at det bliver Maren Tang, der får posten.

Mariagerfjord: Det radikale medlem af Mariagerfjord Kommunes byråd, Casper Hedegaard, har meddelt, at han ønsker at udtræde af byrådet, da han flytter fra kommunen.

Byrådet besluttede på sit møde i torsdags enstemmigt at nikke ja til, at Radikale Venstres suppleant, Maren Tang, permanent kan overtage pladsen i byrådssalen frem til kommunalvalget i november i år.

Vigtig post er i spil

Casper Hedegaard har været medlem af to udvalg: økonomiudvalget samt udvalget for arbejdsmarked og uddannelse. Af dagsordnen fremgik det, at byrådet også skulle finde ud af, hvordan disse to pladser - der er ledige som konsekvens af Casper Hedegaards udtræden - skal besættes. Den beslutning er imidlertid udsat.

Det var ikke på forhånd givet, at Maren Tang også kunne overtager disse poster. Det afgøres nemlig af en valggruppe bestående af Venstre, Konservative, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

I modsætning til Venstre og Konservative er Dansk Folkeparti ikke repræsenteret i Økonomiudvalget.

Jørgen Hammer Sørensen fra Dansk Folkeparti er formand for udvalget for teknik og miljø, og han holder derfor før torsdagens byrådsmøde døren åbne for, at partiet vil forsøge at overtage pladsen i økonomiudvalget.

- Det er selvfølgelig tillokkende, men det er noget, vi afgør, når vi stemmer om det i valggruppen. Det er ikke noget, vi er færdige med at tale om, siger han.

Annonce

Stemmer ikke på partifælle

Det kommer imidlertid ikke til at ske med Dansk Folkepartis andet medlem af byrådet, Pia Adelsteens stemme. Hun har på forhånd besluttet sig for at stemme for, at Maren Tang fra de radikale bliver nyt medlem af økonomiudvalget.

- Jeg har den holdning, at man efter et byrådsvalg skal lave en konstituering, hvor udvalgsposter fordeles mellem partierne, men sådan gør man ikke i Mariagerfjord Kommune, der bliver posterne tildelt personer. Derfor mistede vi vores ene formandspost, da Jan Andersen efter valget skiftede til Venstre og tog sin formandspost med sig, siger Pia Adelsteen.

Og selv om hun anerkender, at det er vigtigt for et parti at sidde med i økonomiudvalget, agter Pia Adelsteen alligevel at følge sin overbevisning om, at udvalgsposter bør tilhøre partier og ikke personer.

- Derfor vil jeg støtte op om, at Radikale Venstre beholder sin plads i udvalget. Det er en post, som partiet har opnået, da de blev valgt ind. Derfor er det fortsat dem, der skal have den, pointerer hun.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tørken sætter damplokomotiv på pause

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Find de ukendte lækkerier i naturen

Mariager Avis

Nyt radikalt medlem af Mariagerfjord Byråd

Mariager Avis

Politiske efterdønninger i Mariagerfjord: Dansk Folkeparti overtager Radikale Venstres plads i økonomiudvalget

Mariager Avis

Søde bær og bløde blade: Giv børnene oplevelser i haven

Mariager Avis

Det skal du vide før du anlægger havedam

Mariager Avis

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Mariager Avis

Stråtækt ejendom brændt ned til grunden ved Edderup: Politiet leder stadig efter brandårsagen

Mariager Avis

Udforsk Mariager og omegn på ny vandrerute

Mariager Avis

Havnens Venner klar til aktiv sommer

Mariager Avis

Sidste forhindring for cykelsti ryddet af vejen

Mariager Avis

Byråd sagde ja til første fase af MIK’s projekt

Mariager Avis

Ny gratis attraktion på fjorden: Vandpark for børn, unge og alle andre legebørn

Mariager Avis

Kuffert-dag for fuld musik

Mariager Avis

Jutlander Bank er ny hovedpartner i Hobro IK

Mariager Avis

Radikale udvider listen til kommunalvalget i Mariagerfjord

Mariager Avis

Ferietid er læsetid

Mariager Avis

Rutineret regnedreng runder skarpt hjørne

Mariager Avis

Landsbyfestival med Mek Pek i Gjerlev

Mariager Avis

Mariager Fysioterapi er flyttet i nye lokaler med plads til holdtræning

Mariager Avis

Landsbyfestival i Mellerup hele uge 26

Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Annonce