Annonce
Mariager Avis

Pigekoret sang med Hjalmer

Hjalmer omgivet af Mariagerfjord Pigekor i forbindelse med koncerten i Den gamle Biograf i Mariager. Privatfoto
Pigekoret bakkede op om Hjalmer oven på dagen, da koret havde haft sin årlige velgørenhedsturné.
Annonce

Mariager: Mariagerfjord Pigekor stod bag Hjalmer, da han gav koncert i Den Gamle Biograf i Mariager, hvor han besøgte musikforeningen Rytmus. Koncerten markerede afslutningen på en lang dag for Pigekoret, der forinden havde været på velgørenhedsturné rundt i Mariagerfjord Kommune.

Hjalmer fik lokal opbakning, da han søndag optrådte i Den Gamle Biograf i Mariager som en del af sin akustiske tour. Talenterne fra Mariagerfjord Pigekor havde nemlig taget opstilling bag den unge singer-songwriter for at levere ekstra stemmer til nummeret "Hvis du går".

- Det var en af de helt store oplevelser at synge sammen med Hjalmer, siger Christian Fris-Ronsfeld, der er korleder for de dygtige piger i alderen 12 til 20 år.

- Det bedste øjeblik for mig var Hjalmers overraskede ansigtsudtryk, da pigerne sang de første toner for ham helt akustisk. Man kunne virkelig mærke på ham og hans guitarist, at samarbejdet med pigerne var noget helt særligt og enestående for dem. Jeg elsker øjeblikket, hvor professionelle kunstnere som ham er blown away af pigernes lyd og udstråling. Det giver mig og pigerne helt vildt meget drive til det fremadrettede arbejde.

Mariagerfjord Pigekor har været på sin årlige velgørenhedstur til bl. a. Fjordvang. Privatfoto
Annonce

Gratis koncerter på plejehjem

Nanna Rod-Kirk, som er en af de 27 sangere i Mariagerfjord Pigekor, er enig i, at det var en stor oplevelse at synge sammen med Hjalmer, selv om koret i løbet af dagen også havde været på velgørenhedsturné.

- Selv om vi alle sammen var trætte efter en god dag rundt i kommunen, gav det os et boost af energi at synge med Hjalmer, fordi vi syntes, det var så fedt, siger Nanna Rod-Kirk.

Den årlige velgørenhedsturné er efterhånden en tradition for Mariagerfjord Pigekor, hvor sangerne besøger plejehjem og bosteder i Mariagerfjord Kommune. Turnéen bliver støttet af AMBU, som også i år sponsorerede en bus til at transportere koret rundt i kommunen.

Centerleder på Plejecenter Fjordvang Charlotte Pil satte stor pris på at få besøg af pigerne:

- Koncerten med Mariagerfjords Pigekor var en kæmpe succes. Alle beboerne var samlet i dagcenteret og ventede spændt på koret og deres skønne sange. Både beboere og personale nød den gode stund og kom rigtigt i julestemning.

Julie Petersen fra Mariagerfjord Pigekor synes også godt om traditionen med en velgørenhedsturné:

- Det er fedt at glæde andre med noget, vi virkelig selv elsker, siger hun, og Emma Hvilshøj Overdahl er enig:

- Det er rigtig dejligt at kunne give noget tilbage til de ældre her i juletiden - og så toppe dagen af med en mega fed koncert sammen med Hjalmer.

Det næste på plakaten for Mariagerfjord Pigekor er Korskolens julekoncerter 8. december og julekoncert i Folkekirkens Hus i Aalborg 18. december. Alle tre koncerter er udsolgte, men pigerne kan blandt andet opleves til Korskolens sommerkoncerter 7. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce