Annonce
Mariager Avis

Planer om discgolf-bane i Mariagerfjord

Discgolf handler om at bevæge sig gennem terrænet, mens man undervejs kaster en frisbee fra punkt til punkt til punkt for til sidst at ramme en særlig kurv. Arkivfoto: Kristian Isaksen
Politikerne i byrådets udvalg for kultur og fritid har taget positivt imod idéen om at åbne en discgolf-bane i kommunen, så nu skal forvaltningen arbejde videre med tanken.
Annonce

Mariager: Tanker om at anlægge en discgolfbane i Mariagerfjord Kommune er blevet præsenteret for byrådets udvalg for kultur og fritid. Her har politikerne fundet tankerne så spændende, at de har bedt forvaltningen om at arbejde videre med mulighederne.

Discgolf har en del til fælles med golf. I stedet for bolde benytter man i discgolf frisbees, som kastes fra hul til hul. I discgolf er hullerne erstattet af særlige kurve, der er opsat i terrænnet.

På en fuld 18 hullers bane vil en spiller typisk tilbagelægge fem kilometer gennem et spil. I tilfældet Mariagerfjord er der i første omgang tale om en ni hullers bane.

Discgolf spilles på baner anlagt i naturen, ofte i mindre skove, byparker eller i tilknytning til uddannelsessteder eller andre idrætsfaciliteter. Aktiviteten kan dyrkes selvorganiseret, individuelt eller i grupper. Typisk er det gratis at spille på de anlagte baner. I Danmark er der anslået 100 baner i vekslende størrelser og sværhedsgrader. De fleste baner er anlagt af kommuner eller uddannelsesinstitutioner. I tilknytning til flere baner er der etableret klubber eller netværksgrupper.

I Mariager forestiller kommunens folk sig, at en discgolf-bane kan placeres i området omkring Mariager Hallen. Ill.: Mariagerfjord Kommune

Der er ikke endnu taget stilling til, hvor i kommunen en eventuel discgolfbane skal placeres. Fra forvaltningens side har man peget på kommunens fire hovedbyer – og for Mariagers vedkommende mere specifikt i et område omkring Mariager Hallen.

I det videre arbejde skal forvaltningen blandt andet afklare, om der er foreninger eller andre grupper, der vil indgå i arbejdet. Desuden har politikerne understreget, at man gerne ser banen anlagt, så en runde på banen også vil give spillerne en god naturoplevelse.

Det vurderes, at en bane kan anlægges for omkring 75.000 kroner, og det foreslås, at der desuden skal indkøbes klassesæt med lånediscs og tasker, som skolerne kan benytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce