Annonce
Mariager Avis

Planlægning af boligbyggeri på havnen fortsætter

Beliggende lige ned til fjorden vil de 54 nye boliger i Mariager få en attraktiv placering. Tanken er, at der skal være tale om senioregnede boliger. Illustration: Himmerland Boligforening
Byrådet mener ikke, at der skal udarbejdes en ny lokalplan, selv om nye boliger ønskes bygget højere end tilladt i den gældende lokalplan.
Annonce

Mariager: Den planlægning af et byggeprojekt på Mariager Havn, som  Himmerland Boligforening har gang i, kan fortsætte, uden at der skal udarbejdes og vedtages en ny lokalplan for havneområdet.

Det mener et markant flertal i Mariagerfjord Byråd.

Der ligger allerede en godkendt lokalplan for området, men Himmerland Boligforening, der vil bebygge området, har bedt om nogle dispensationer i forhold til lokalplanen. Det har byrådets udvalg for teknik og miljø sagt ja til, idet udvalget har principgodkendt et skitseforslag til hele projektet på havnen. Det indebærer blandt andet, at der vil kunne bygges i en højde på op til to og en halv etage.


Men før der sættes noget i gang, får folk naturligvis mulighed for at ytre sig.

Mogens Jespersen, borgmester, Mariagerfjord


Byrådsmedlem Pia Adelsteen (DF) har efterfølgende stillet spørgsmål om, hvorvidt  en ændring af  etagehøjden kræver en ny lokalplan, og hun bad derfor om at få sagen i byrådet.

Men 28 af de 29 byrådsmedlemmer mener, at planlægningsarbejdet skal fortsætte. Kun Pia Adelsteen stemte imod.

Nu afventer kommunen det endelige projekt fra Himmerland Boligforening, der har allieret sig med murer- og entreprenørfirmaet Lars Pedersen og Søn A/S om byggeplanerne.

- Men før der sættes noget i gang, får folk naturligvis mulighed for at ytre sig. Nu venter vi på de endelige tegninger. Det ser ud til at blive spændende, mener borgmester Mogens Jespersen.

Annonce

54 nye boliger

Tanken er at bygge ialt 54 nye boliger på arealet ved havnen, på grunden Ny Havnevej 11. Der vil være tale om 24 ejerboliger og 30 almene lejeboliger. Ejerboligerne vil være på mellem 100 og 116 kvadratmeter, mens lejeboligerne tænkes bygget på i gennemsnit omkring 90 kvadratmeter.

Væsentligste ændring i forhold til den gældende lokalplan drejer sig om byggeriets højde. I lokalplanen var byggehøjden ud mod fjorden fastsat til maksimalt halvanden etage, men i projektet fra boligforening og entreprenør er hele bebyggelsen i to og en halv etage.

De nye boliger er tænkt som senioregnede boliger. Det vil, mener Ole Nielsen, der er direktør i Himmerland Boligforening, betyde, at der kommer lidt ældre parcelhuse til salg, når seniorerne flytter ind i det nye byggeri, og dermed kan det indirekte medvirke til at tiltrække yngre familier og familier med børn til Mariager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce