Annonce
Mariager Avis

Powercon har igen hentet EU-millioner til grøn løsning

Partner i Powercon A/S, Peter Castberg Knudsen, glæder sig over, at virksomheden har fået tilsagn om 18 millioner kroner i udviklingsstøtte fra EU. PR-foto
Hadsund-virksomheden Powercon har fået tilsagn om 18 millioner kroner i udviklingsstøtte fra EU. Penge der skal bruges til udvikling af landstrømsanlæg til containerskibe, så luftforureningen kan nedbringes i forbindelse med anløb af havne.

Mariagerfjord: For fire år siden fik Powercon i Hadsund 18 millioner kroner i støtte til at udvikle et landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Det førte til markant vækst og nye arbejdspladser. Nu har de gjort det igen. Denne gang er det containerskibe, som er i fokus.

Powercon har netop modtaget tilsagn om 2,4 millioner euro (cirka 18 millioner kroner) i udviklingsstøtte efter et tip fra Mariagerfjord Erhvervsråd og vejledning fra Norddanmarks EU-kontor i Aalborg.


Annonce

For en virksomhed af vores størrelse betyder det utroligt meget, at vi har nogle lokale erhvervs-organisationer, som kender os og kan hjælpe os.

Peter Castberg Knudsen, partner i Powercon A/S


I en pressemeddelelse skriver Powercon, at det som en mindre virksomhed med hænder og hoved travlt optaget af den daglige drift kan det være svært at følge med i, hvilke muligheder der opstår for at hente midler fra de mange puljer, som er til rådighed i for eksempel EU-programmerne. Derfor var det en kærkommen telefonopringning, som ramte partner i Powercon A/S, Peter Castberg Knudsen, en eftermiddag lige før jul sidste år.

- Mariagerfjords erhvervschef var i røret, og han spurgte, om jeg var opmærksom på en pulje, som netop havde indkaldt ansøgninger til innovative løsninger på det maritime område. Og jeg skal ærligt indrømme, at hvis jeg ikke havde fået den opringning, så havde vi ikke fået sendt en ansøgning ind, fortæller Peter Castberg Knudsen.

EU-midler har ført til markant vækst

I 2016 førte et tæt samarbejde mellem Powercon, Mariagerfjord Erhvervsråd og Norddanmarks EU-kontor til, at PowerCon hentede 18 millioner kroner hjem til udvikling af et anlæg, der kan forsyne skibe i havn med landstrøm. Dermed nedbringes luftforureningen fra skibe betragteligt, når de ligger i havn, idet skibene så ikke er nødsaget til at hente strøm fra egne anlæg, der drives ved hjælp af miljøbelastende bunkerolie.

Det første landstrømsanlæg blev etableret i norske Kristiansand, og siden har Powercon solgt tre anlæg til Bergen og to til Rostock. Omsætningen i Hadsund-virksomheden er mere end fordoblet, og antallet af medarbejdere er på to år steget fra 25 til 55.

- For en virksomhed af vores størrelse betyder det utroligt meget, at vi har nogle lokale erhvervsorganisationer, som kender os og kan hjælpe os. Vi får nu for anden gang en unik chance for at udvikle et nyt produkt til et nyt segment via støtte fra EU-puljer, og det er afgørende for vores fortsatte udvikling, siger Peter Castberg Knudsen.

De nye EU-midler er hentet hjem til udvikling af landstrømsanlæg til et nyt segment - nemlig en specialudviklet løsning til containerskibe. Rundt i hele Europa er der øget fokus på grønne løsninger, og her er landstrøm en oplagt mulighed. Havnene efterspørger løsninger til at nedbringe lokal luftforurening i forbindelse med anløbene, og hos rederierne er der også kommet et markant øget fokus på at nedbringe CO2-belastningen i forbindelse med driften.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

De plyssede venner holder det årlige fætter- og kusinetræf hos Veteranbanen

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Tørken sætter damplokomotiv på pause

Mariager Avis

Find de ukendte lækkerier i naturen

Mariager Avis

Nyt radikalt medlem af Mariagerfjord Byråd

Mariager Avis

Politiske efterdønninger i Mariagerfjord: Dansk Folkeparti overtager Radikale Venstres plads i økonomiudvalget

Mariager Avis

Søde bær og bløde blade: Giv børnene oplevelser i haven

Mariager Avis

Det skal du vide før du anlægger havedam

Mariager Avis

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Mariager Avis

Stråtækt ejendom brændt ned til grunden ved Edderup: Politiet leder stadig efter brandårsagen

Mariager Avis

Udforsk Mariager og omegn på ny vandrerute

Mariager Avis

Havnens Venner klar til aktiv sommer

Mariager Avis

Sidste forhindring for cykelsti ryddet af vejen

Mariager Avis

Byråd sagde ja til første fase af MIK’s projekt

Mariager Avis

Ny gratis attraktion på fjorden: Vandpark for børn, unge og alle andre legebørn

Mariager Avis

Kuffert-dag for fuld musik

Mariager Avis

Jutlander Bank er ny hovedpartner i Hobro IK

Mariager Avis

Radikale udvider listen til kommunalvalget i Mariagerfjord

Mariager Avis

Ferietid er læsetid

Mariager Avis

Rutineret regnedreng runder skarpt hjørne

Mariager Avis

Landsbyfestival med Mek Pek i Gjerlev

Mariager Avis

Mariager Fysioterapi er flyttet i nye lokaler med plads til holdtræning

Mariager Avis

Landsbyfestival i Mellerup hele uge 26

Annonce