Annonce
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Bagest fra venstre nogle af ildsjælene på projekt MOVE: Janne Juelsgaard Jensen, Charlotte Thomsen, Gitte Hastrup og Berit Kirkegaard. På billedet ses også repræsentant for DS Gruppen, Trine Juul Axelsen, der som sponsor var mødt op for at høre mere om projekt MOVE. Desuden parkourtræner David Mørch Dechlis samt en masse glade parkourdrenge, som mødte talstærkt op til første træningsdag i Mariagerhallen. Foto: Mariager IK
To tredjedele af pengene er samlet ind, og nu håber folkene bag projektet at komme i gang med arbejdet i 2021.
Annonce

Mariager: - Vi er rigtig glade for, at så mange har bakket op omkring projektet og er meget taknemmelige for de flotte, økonomiske bidrag, vi har modtaget fra hele Mariagerfjord Kommune. Uden dem havde dette projekt slet ikke været muligt, siger en af initiativtagerne til projekt MOVE i Mariager, Gitte Hastrup.

Projekt MOVE omfatter det planlagte aktivitetsområde ved Mariagerhallen, hvor der skal være fitnessområde, caféområde samt parkour-, beachvolley- og tarzanbane. Det nye aktivitetsområde etableres ved det eksisterende parkeringsområde.

MOVE står for "Mariager og Omegns nye Vej til Energi" og er skabt på initiativ af Mariager IK.

Den samlede anlægssum beløber sig til omkring 3,4 millioner kroner, og ifølge formanden for arbejdsgruppen bag projektet, Rigmor Wissing, er man nået to tredjedele af vejen.  Senest har Mariagerfjord Kommune bevilget yderligere 600.000 kroner til projektet, og der er afsendt ansøgninger til en række fonde, som kunne tænkes at være interesserede i at støtte.

- I foråret skulle vi også have været ude hos det lokale erhvervsliv, men da kom coronaen på tværs. Ingen vidste jo helt, hvordan det ville påvirke tingene. Men nu møder vi meget stor opbakning, siger en fortrøstningsfuld Rigmor Wissing.

Annonce

Åbent for alle

Formålet med projektet er at skabe et udendørsrum for aktiviteter, der kan supplere den nuværende træning i Mariager Idrætsklubs afdelinger – et samlingssted med sportsligt og socialt samvær for alle. Projektets målgruppe er alle brugere af Mariagerhallen, byens skoler, institutioner, foreninger samt byens borgere og gæster – store som små. Området vil være til fri disposition for alle interesserede, når det ikke benyttes af skoler, efterskoler eller foreninger.

- Parkourholdet er startet op med stor succes – de klarer sig indtil videre indendørs, men de har brug for flere udfordringer, som en udendørsbane netop vil kunne tilbyde. Også de andre foreninger i Mariager Idrætsklub får mulighed for at understøtte træningen med variation via det nye anlæg og dermed udvide træningstilbuddet for medlemmerne, fortæller Gitte Hastrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce