Annonce
Mariager Avis

Projektleder: Folkemøde opfylder behovet for samtaler på tværs af Europa

Efter at have afsluttet sin rolle som projektleder af den forundersøgelse, der har bannet vejen for byrådets beslutning om at gå videre med et europæisk folkemøde i Mariager i 2022, ser Casper Hestbech nu frem til at arbejde med folkemødet som direktør for Mariager Saltcenter og dermed en af Mariagers større lokale aktører. Arkivfoto: Annelene Petersen
Casper Hestbech stod i spidsen for forundersøgelsen i forbindelse med et europæisk folkemøde i Mariager. Nu er han klar til at indtage en ny rolle.
Annonce

Mariager: Torsdag i sidste uge var der byrådsmøde i Mariagerfjord Kommune, hvor punkt 126 på dagsordenen omhandlede planerne for et europæisk folkemøde i Mariager 126. Og ligesom på økonomiudvalgets møde ugen forinden besluttede byrådets politikere at støtte op om planerne.


Det europæiske folkemøde bliver en fest for Mariager, Danmark og Europa.

Casper Hestbech


Samtidig blev det besluttet at bevilge 750.000 kroner til dækning af lønomkostninger i forbindelse med etablering af et sekretariat i perioden frem mod 2022.

Vedtagelsen i byrådssalen var samtidig afslutningen på den forundersøgelse, som Casper Hestbech har været ansvarlig for i kraft af sin rolle som projektleder for forundersøgelsen, der har dannet baggrund for politikernes beslutning.

- Det er superfedt, at først økonomiudvalget og nu byrådet har valgt at støtte op om, at der i 2022 kommer et europæisk folkemøde til Mariager, siger Casper Hestbech.

Det arbejde, der nu træder i kraft, er blandt andet dannelse af et sekretariat og en forening, der skal stå for folkemødet samt at få finansieringen på plads. Elementer, hvor Casper Hestbech ikke forventer, at han kommer til at spille en rolle.

Det betyder dog langt fra, at han slipper det europæiske folkemøde.

- Den rolle, jeg kommer til at spille fremover i forhold til folkemødet, er som en af de større lokale aktører i kraft af, at jeg er direktør for Mariager Saltcenter, siger Casper Hestbech.

Annonce

Beslutningstagere og borgere mødes

I forhold til, hvad han ser mest frem til ved et europæisk folkemøde i Mariager, peger Casper Hestbech på selve setup'et, da han mener der er et behov for et forum, hvor der kan føres samtaler på tværs af aktører i Europa.

- Der er et behov for, at de, der tager beslutningerne, kan møde dem, beslutningerne har konsekvens for. Jeg synes, vi er ekstremt gode til at have den type dialog i Danmark i forbindelse med eksempelvis Kulturmødet på Mors og Folkemødet på Bornholm. Så kan vi få bredt det ud i et europæisk perspektiv, vil det være rigtig godt, siger Casper Hestbech.

- Og set i forhold til min egen ”andedam” - herunder Mariager Saltcenter - vil der under et folkemøde komme en trafik i Mariager by, som er super interessant. Det europæiske folkemøde bliver en fest for Mariager, Danmark og Europa, fortsætter han.

Casper Hestbech tilføjer, at det markedsføringsperspektiv, der ligger i et sådan event, ”ikke kan købes for penge”, når folk ruller ind i Mariager i de forventede målestokke på op mod 10.000 folkemødedeltagere per dag.

- Dertil kommer omtalen i medierne. Og her tænker jeg ikke kun på de danske, for hvis det lykkes at få de tunge europæiske politikere til at deltage i folkemødet, vil det også blive omtalt i udenlandske medier, siger han.

Annonce

Brug de etablerede netværk

Som projektansvarlig for forundersøgelsen har Casper Hestbech også et bud på, hvad der bliver en af de store udfordringer for den forening, der skal stå i spidsen for folkemødet.

- Over tid bliver den helt store arbejdsopgave at få den almindelige europæiske borger til at blive interesseret i at komme til Mariager som deltager på det europæiske folkemøde, siger Casper Hestbech.

- For at løse den opgave tror jeg, at man som en opstart - indtil man får hul på boblen - skal kigge på de etablerede netværk i Europa. Her tænker jeg eksempelvis på campingfolket, autocamperfolket og motorcykelfolket. Det er folk, hvor man ved, at de gerne bevæger sig, derfor skal de gøres interesseret i at komme til folkemødet, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Mariager Avis

- Jeg tager gerne en vikartime

Annonce