Annonce
Mariager Avis

Purhus IF sætter fokus på børns sundhed

Aktiviteterne i Asferg Babyklub bliver fremover lagt i fastere rammer. Purhus IF har ambitioner om at nå alle børn i området. Arkivfoto: Purhus IF
Idrætsforeningen vil bruge en million kroner på at nå alle børn i området - og så lidt flere.
Annonce

Asferg: Purhus IF sætter netop nu turbo på et stort projekt, der gerne skal nå ud til alle børn i klubbens område - og lidt mere.

- Baggrunden for projektet, der sigter på at få alle børn til at bevæge sig noget mere, tager udgangspunkt i en trivselsundersøgelse for tre år siden på Asferg Skole, der viste, at 28 procent af børnene faktisk blev betegnet som overvægtige, fortæller formand for Purhus IF, Jens Larsen.

- Det er et problem, som idrætsforeningen gerne vil være med til at løse, så vi begyndte at snakke med daginstitutionerne i Asferg og Gassum. Filosofien er, at vi skal have fat i børnene så tidligt som muligt - og dermed altså også i deres mødre. Vi ville gerne skabe den opfattelse, at man godt kan komme i idrætsklubben uden nødvendigvis at skulle spille fodbold eller gå til gymnastik - men bare for at bevæge sig, siger han.


Vores målgruppe er vel mellem 15 og 25 familier - og der er rigtigt mange børn i vores område lige for øjeblikket.

Jens Larsen


Siden har Purhus IF arbejdet på af finpudse sine planer er er nu klar til for alvor at tage fat.

- Vi startede tidligere vores baby-aktiviteter, men fremover  bliver den del af foreningen meget mere organiseret med faste mødetidspunkter etc. Da Danmark lukkede ned i marts, valgte vi at bruge kræfterne på at løbe det her i gang for alvor - i stedet for bare at gå hjem. Og nu er vi så parat til at sige "go"!

Annonce

Større end Purhus IF

Purhus IF har også ambitioner om, at projektet skal brede sig ud over foreningens traditionelle geografiske  område.

- Vi har fået etableret et rigtigt godt samarbejde med både sundhedspleje, børnehaver og skoler i Purhus og Asferg, ligesom vi samarbejder fint med Randers Kommune. Vores målgruppe er vel mellem 15 og 25 familier - og der er rigtigt mange børn i vores område lige for øjeblikket, siger Jens Larsen.

Og indtil videre har Jens Larsen kun oplevet velvilje fra de familier, Purhus IF har været i kontakt med.

Det ambitiøse projekt rækker lige nu fem år ud i fremtiden, og Purhus IF arbejder med et budget på omkring en million kroner.

- Vi har lige fået 300.000 fra Nordea Fonden, ligesom Randers Kommune  og landdistriktspuljen, Elro Fonden, DGI, Træningshuset og vi selv lægger penge i kassen. Vi har endnu ikke helt finansieringen på plads, men vi skal nok nå i mål, siger Jens Larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce