Annonce
Mariager Avis

Røgfri skoletid på FGU

FGU Himmerland arbejder nu som totalt røgfri skole. Rygetrangen bekæmpes blandt andet med sunde snacks. PR-foto
Kræftens Bekæmpelse og konsulenter fra Mariagerfjord Kommune samarbejder med FGU Himmerland om at gøre skoletiden 100 procent røgfri.
Annonce

Hobro: Det er ikke længere tilladt for elever og ansatte på Forberedende Grunduddannelse Himmerland i Hobro at ryge i skoletiden. Skolen indfører nemlig nu røgfri skoletid, som betyder, at der ikke må indtages nogen former for tobak på skolens område på alle tider af døgnet. Det sker i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og konsulenter fra Mariagerfjord Kommune.

- Det glæder os, at vi nu har realiseret tiltaget med røgfri skoletid. Det har selvfølgelig været en stor omvæltning for nogle af eleverne, men generelt er det blevet taget godt imod, og vi gør alt, hvad vi kan, for at støtte og motivere eleverne i deres rygestop, fortæller rektor for FGU Himmerland, Kirsten Torp.

Annonce

Bekæmpe rygetrang

Lærere og personale fra FGU Himmerland i Hobro har de seneste måneder deltaget i en række seminarer og workshops i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse for at lære, hvordan de støtter op om eleverne, når de trænger til at ryge.

- Vi gør meget ud af, at personalet deltager i aktiviteterne sammen med eleverne i frikvartererne for at signalere, at vi alle er i samme båd. Det har givet et fantastisk socialt fællesskab på tværs af de faglige linjer, siger Kirsten Torp.

FGU Himmerland i Hobro er derudover tilknyttet en konsulent fra Mariagerfjord Kommune, som er til stede på skolen en gang om ugen for blandt andet at tale med elever og lærere om rygningen. Skolen har også indført en række aktiviteter såsom kortspil, bordtennis og hockey samt sundere snacks i køkkenet, som skal bekæmpe elevernes rygetrang i pauserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce