Annonce
Mariager Avis

Sødisbakke-beboer udgiver juleeventyr

Robin Olesen og Kirsten Klitte med hver sit eksemplar af Robins julefortællinger. Privatfoto

Det er pædagogik på højt niveau, siger lederen af samværs- og aktivitetstilbuddene på Sødisbakke.

Annonce

Mariager: Er det nødvendigt at kunne læse og skrive for at udgive sit eget juleeventyr? Nej ikke på Sødisbakke, her er pædagogikken inkluderende og opfindsomheden stor, hvilket har betydet, at en beboer på Sødisbakke, som ikke kan læse og ikke kan skrive, har udgivet sit eget julekalender hæfte med 24 kapitler kaldet "Jul med nissefar og Nissemor - katten Bacon og alle de andre ". Den spirende forfatter hedder Robin Olesen, og han er beboer på Sødisbakke.

Det var pædagog Kirsten Klitte, ansat i samværs- og aktivitetstilbuddene på Sødisbakke, som opdagede Robin Olesens spirende og medrivende fantasi en vinterdag i november 2017, dar pædagoger og brugere hyggede sig omkring bordet med at digte videre på hinandens sætninger omkring jul.

- Jeg erfarede hurtigt, at Robin var særligt motiveret for at leve sig ind i julefantasien, fortæller pædagog Kirsten Klitte og fortsætter:

- Den fornemste opgave, jeg har som pædagog, er at tilgodese den enkeltes ressourcer og støtte op om den indre motivation med det formål at skabe en indholdsrig dag, og derfor foreslog jeg Robin, at vi skulle skrive hans tanker og fantasi ned. Det er nu her i 2018 blevet til et hæfte med 24 julekalender-historier. Det har været en livgivende og spændende proces at arbejde så tæt sammen med Robin, og jeg er stolt på Robins vegne over resultatet, tilføjer Kirsten Klitte.

Da eventyret var skrevet, trådte pædagogisk assistent Palle Sund Kristensen, ligeledes ansat i samværs- og aktivitetstilbuddene, til med layout og billeder i samarbejde med Robin.

- Det har været en fornøjelse at være med i den afsluttende proces, siger Palle Sund og fortsætter:

- Robin og jeg er nu enige om at julekalenderhæftet fremstår læsevenligt og inspirerende og kan derfor blive en glæde for andre, og mon ikke Robins nærmeste kan forvente en spændende julepakke i år!

Det er således Robins ord og fantasi, som danner rammen for julekalender-eventyret, men det er Kirsten Klitte, som har den handlende og udførende pennefører og Palle Sund Kristensen som ansvarlig for layout, fortæller leder af samværs- og aktivitetstilbuddene på Sødisbakke, Malene Wendtland, der tilføjer:

- Det er pædagogik på højt niveau, det er engagement og vilje til at få den enkelte til at lykkes, og det er samarbejde, når det er bedst.

Juleeventyret vil blive læst op hver dag i december på Sødisbakke, det vil glæde mange beboere og ikke mindst Robin, som nu kan tilføje titlen forfatter på sit cv. Desuden er juleeventyret med i Sødisbakkes udstilling på biblioteket i Mariager i i november.

Historien skal minde os alle om, at man kan hvad man vil, når man er omgivet at mennesker, som holder af en, og som ønsker, at man skal lykkes, og det er netop dét Sødisbakke er kendt i hele Danmark for, tilføjer Malene Wendtland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce