Annonce
Mariager Avis

Samarbejde om opkvalificering får flere i job

Alen Strasevic har gennemført industrioperatøruddannelsen og arbejder i dag som kvalitetstekniker hos maskinfabrikken Sekura Cabins i Randers. Foto: Mariagerfjord Kommune
91 procent af deltagerne i seneste opkvalificeringsforløb kom ud af ledighed og over i selvforsørgelse.
Annonce

Mariagerfjord: Prognoser fra Dansk Industri viser, at manglen på faglært arbejdskraft koster virksomhederne dyrt. Flere virksomheder oplever at måtte opgive ordre, fordi de har svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

I fremtiden vil industrien mangle 25.000 faglærte på landsplan, og derfor har Virksomhedsservice Mariagerfjord igen indgået samarbejde med det lokale erhvervsliv, Tradium og Jobcenter Randers om at uddanne ledige borgere til industrioperatører gennem målrettet uddannelse og virksomhedspraktik.

- Det er en win-win-situation for både vores ledige borgere, som får en unik mulighed for at blive opkvalificerede inden for et område, hvor der stort set er jobgaranti efterfølgende. Dette sideløbende med, at vores lokale industrivirksomheder får den arbejdskraft, de efterspørger og mangler, siger formand for byrådets udvalg for Arbejdsmarked og Uddannelse Edin Hajder.

Virksomhedsservice Mariagerfjord og Jobcenter Randers er gået sammen om at bekæmpe mangel på arbejdskraft. Sammen har de givet knap 100 ledige borgere muligheden for at komme til informationsmøde og høre om industrioperatøruddannelsen, få introduktion til undervisningen, og få indblik i hvad en industrioperatør kan.

- De fremmødte borgere får alle tilbudt en individuel samtale, hvori motivation og egnethed afklares. Herudfra udvælger vi 13 borgere fra henholdsvis Mariagerfjord og Randers Kommune. De 26 udvalgte borgere vil modtage målrettet undervisning, virksomhedspraktik og få hjælp til at finde læreplads, siger virksomhedskonsulent John Bisgaard Olsen fra Virksomhedsservice Mariagerfjord.

Sidste gang de to kommuner kørte et opkvalificeringsforløb sammen, opnåede de et udbytte på 91 procent, som kom ud af ledighed og i selvforsørgelse.

Annonce

Faglærte går en lys fremtid i møde

Alen Strasevic er en af de mange borgere, som er gået en lys fremtid i møde, da han sidste år gennemførte industrioperatøruddannelsen og gik fra ufaglært til faglært industrioperatør.

- Det var et meget spændende uddannelsesforløb. Hver gang jeg kom tilbage fra skolebænken, skulle jeg lave nogle projekter, og der lavede jeg løbende forbedringer i virksomheden. Resultater som jeg senere kunne referere til i min jobsamle, og som helt sikkert har været afgørende for min ansættelse som kvalitetstekniker i virksomheden Sekura Cabins, fortæller Alen Strasevic.

Virksomheden Sekura Cabins ligger i Randers, og her er man ikke i tvivl om udbyttet af lærlinge.

- Vi tager lærlinge ind fordi, det er noget, der er behov for i industrien generelt, men det er så sandelig også noget, vi har brug for i virksomheden. Lærlingene tilfører en masse ny energi, og de er med til at holde os på dupperne, siger CEO i Sekura Cabins Carsten Tønnes.

Ud over virksomheden Sekura Cabins står knap 20 andre virksomheder i Mariagerfjord og Randers Kommune klar med en læreplads til de kandidater, som påbegynder og færdiggør industrioperatøruddannelsen i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce