Annonce
Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mogens Jespersen har fået sig lidt af en vælgerlussing ved KV21. Alligevel er det lykkedes den siddende borgmester fra Venstre endnu en gang at sikre sig pladsen for bordenden i Mariagerfjord Kommune. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Til trods for et særdeles dårligt, personligt valg lykkedes det borgmester Mogens Jespersen at blive politikeren med flest personlige stemmer i Mariagerfjord Kommune. Til gengæld er der kommet tre nye navne ind i de personlige stemmetals top fem.

Mariagerfjord: Klokken 00.11 natten til onsdag stod det efter cirka halvanden times konstitueringsforhandlinger klart, at Mogens Jespersen (V) også de næste fire år kan kalde sig borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Når man ser på antallet af personlige stemmer, der er afgivet i kommunen, så ligger samme Mogens Jespersen også i top over de politikere, som har fået flest krydser på stemmesedlen. I alt har 2356 borgere i Mariagerfjord Kommune stemt på den siddende borgmester, hvilket giver ham en sikker førsteplads.

Men den flotte placering kommer på knap så flot en baggrund. For det personlige stemmeresultat fra KV21 er ensbetydende med en markant tilbagegang for Venstre-borgmesterens popularitet. Ved det seneste valg i 2017 fik Mogens Jespersen nemlig 3041 personlige stemmer - altså 685 flere end tirsdag aften - og det svarer til, at knap 30 procent af Mogens Jespersens personlige vælgere er forsvundet.

Annonce

Fremgang uden resultater

På andenpladsen over de personlige stemmeslugere ligger Socialdemokratiets Leif Skaarup, som ved KV21 har haft et bedre personligt valg end for fire år siden.

Jeg kan jo ikke rigtig være utilfreds med Socialdemokratiets valg, eftersom vi er gået frem i forhold til sidst. Men det er trist, at vi ikke når det sidste stykke vej.

Leif Skaarup, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

For selvom Socialdemokratiet på landsplan har været i vælten på grund af minkskandalen og sagen om de slettede sms'er i statsministeriet, er det lykkedes den socialdemokratiske gruppe i Mariagerfjord at gå en lille smule frem i forhold til valget i 2017, hvilket endnu engang gør Socialdemokratiet til det største parti i kommunen.  Desuden er Leif Skaarup også personligt blevet mere populær, idet han er gået fra 2016 personlige stemmer i 2017 til 2045 personlige stemmer i 2021.

- Jeg kan jo ikke rigtig være utilfreds med Socialdemokratiets valg, eftersom vi er gået frem i forhold til sidst. Men det er trist, at vi ikke når det sidste stykke vej, siger han.

Annonce

To konservative i top fem

Efter Mogens Jespersen og Leif Skaarup er der et stort spring ned til de næste højdespringere blandt byrådskandidaterne.

Det har givet mulighed for, at Det Konservative Folkeparti - som har haft et fremragende valg i Mariagerfjord - kan indtage både tredje og fjerdepladsen blandt de største stemmeslugere. Jens-Henrik Kirk fra Mariager indtager tredjepladsen, idet han har formået at veksle sine 407 personlige stemmer fra 2017 til ved dette kommunalvalg at ramme 665 personlige stemmer. Altså en stemmefremgang på mere end 50 procent.

Med sig ind i top fem tager Jens-Henrik Kirk sin løjtnant, Christian Johnson, som især på baggrund af en stærk stemmebase i Hobro har formået at hente 643 personlige stemmer hjem til Konservatives kanonvalg.

Sidste mand i top fem bliver Per Husted, som i øjeblikket er stedfortrædende medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Med 559 personlige stemmer kan han efter en enkelt valgperiodes fravær vende tilbage til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune.

Dyk ned i alle tallene for de personlige stemmer i Mariagerfjord Kommune her nedenfor.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Frivillige Sociale Mentorer i Frivilligcentret

Mariager Avis

Stine har fået troen på fremtiden

Mariager Avis

Klaver-koncert på Mariagerfjord Gymnasium

Annonce