Annonce
Mariager Avis

Slapper af med benene oppe og noget i hænderne

"Jeg godt lide at være kreativ med eksempelvis håndarbejde. Jeg har altid syet, broderet, hæklet og strikket tøj og andet til mig selv", siger Pia Adelsteen, der i øvrigt selv har strikket den bluse, hun her har på. Foto: Frank Pedersen
Når Pia Adelsteen slapper af, gør hun det helst med en god e-bog eller kreativt håndarbejde. - Jeg har altid syet, broderet, hæklet og strikket tøj og andet til mig selv, siger hun.

Mariager: Pia Adelsteen fortæller, at hun og Kim Christiansen fandt sammen under en sommerfest i partiet, og at det oprindeligt var meningen, at de ville starte forfra sammen et sted, der var nyt for dem begge.

Den plan blev imidlertid skrottet fuldstændig, da Pia Adelsteen 3. januar 2014 for første gang besøgte Kim Christiansen i hans hjem på Hou Skovvej 7.

- Jeg er datter af en skovfoged, og det fortæller mange ting om, hvorfor jeg med det samme tænkte: Her vil jeg bo, siger hun.

Annonce

- Det jeg faldt for, var nemlig, at her er skov til den ene side og en juletræsplantage til den anden, og så er her ikke noget kunstigt lys i nærheden. Jeg elsker simpelthen det her sted, fortsætter hun.

Pia Adelsteen tilføjer, at hun efter besøget hurtigt sagde til Kim Christiansen, at hun syntes, det var fjollet at lede efter et nyt sted, når nu dette er så dejligt.

- Og sådan blev jeg tilflytter i Mariagerområdet, siger hun med et smil.

Pia Adelsteen fortæller, at hendes første indtryk af Mariager by og nærmeste omegn var, at det mindede meget om området omkring Slangerup på Sjælland, hvor hun kommer fra.

- Jeg tænkte, at her er bare gudeskønt, og så ligner Mariager by jo en gammel Morten Korch-film, siger Pia Adelsteen.

Hun tilføjer, at førstehåndsindtrykket stadig er gældende seks et halvt år senere.

- Jeg kan stadig godt lide byen, for den er flot og smuk. Det, jeg er lidt træt af er, at vi har meget trafik gennem Mariager. Særligt på Fjordgade er der rigtig meget trafik, og selv om der ikke er så meget trafik i de brostensbelagte gader, så larmer det meget, netop fordi det er brosten, siger Pia Adelsteen.

Hun pointerer, at det ikke er sådan, at hun overhovedet ikke vil have trafik ind i Mariager. Det er den gennemkørende trafik, der er problemet.

- Den kunne vi godt undvære. Og får vi styr på det, kunne jeg godt tænke mig, at de brostensbelagt gader blev til en form for gågademiljø med et gå- og cykelstisystem, der kunne binde centrum af Mariager bedre sammen med havneområdet, siger Pia Adelsteen.

E-bøger og hækletøj

Når Pia Adelsteen slapper af, foregår det ofte i selskab med en god e-bog på iPaden, hvor de svenske kvindelige krimiforfattere Liza Marklund og Camilla Läckberg er blandt favoritterne, der også tæller Harry Potter-bøgerne, Jordens børn serien, Millennium triologien samt Twilight serien.

- Derudover kan jeg godt lide at være kreativ med eksempelvis håndarbejde. Jeg har altid syet, broderet, hæklet og strikket tøj og andet til mig selv, siger Pia Adelsteen.

- Jeg hygger mig med at sætte mig godt til rette i sofaen med benene oppe og have noget i hænderne. Her i sommer har vi dog haft så travlt i A’porta, at det ikke er blevet til mere end et par hæklede grydelapper, fortsætter hun.

Annonce

Er vokset op i en skov

Pia Adelsteens favoritsted i Mariager med omegn er hendes egen baghave.


I skoven henter jeg det, jeg synes ser sjovt ud, men jeg går ikke ud og samler svampe og sådan noget. Det tør jeg slet ikke, er du gal sæt nu jeg dør.

Pia Adelsteen


- Vi har et dejligt bålsted i haven, der grænser op til skoven. Når jeg sidder der om aftenen med et lille bål, et glas rødvin i hånden og kan hører ræveunger og ugler… Ja, så er det mit favoritsted, siger Pia Adelsteen.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg boede i en skov, til jeg var syv år. Så for mig har det været lækkert at flytte hertil. Jeg ved jo, hvilke guldårer af ting og sager der ligger i en skov. Ting, der kan bruges til juledekorationer og alt muligt mærkeligt. Ting, der ingen ting koster, du kan bare gå en tur og samle ind, fortsætter hun.

Selv om hun er vokset op i en skov og holder af at finde ting i skoven, ved hun langt fra, hvad alle skovens planter og urter hedder, eller om de kan spises.

- Jeg kan genkende træerne – min far, skovfogeden, ville blive skuffet, hvis jeg ikke kunne – men andet kan jeg ikke. I skoven henter jeg det, jeg synes ser sjovt ud, men jeg går ikke ud og samler svampe og sådan noget. Det tør jeg slet ikke, er du gal, sæt nu jeg dør, siger Pia Adelsteen og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce