Annonce
Mariager Avis

Smittefare får konsekvenser i Hadsund: Coronavirus får kvindeløb til at begrænse deltagerantal

Corona-virussen har betydet, at der nu er sat en begrænsning på deltagerantallet til det populære Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund, der i år afvikles for 11. gang. Foto: Mariager Fjord OK
Arrangørerne af Beauté Pacifique Kvindeløbet i Hadsund har valgt at begrænse deltagerantallet til 1000 på grund af smittefare.
Annonce

Hadsund: Sidste år slog de deltagerrekord til Beauté Pacifique Kvindeløbet i Hadsund med 1500 deltagere. Denne rekord kunne meget vel være blevet slået i år, hvis det ikke havde været for Covid-19.

- Vi rundede 800 deltagere i weekenden, og det er flere end på samme tidspunkt sidste år, hvor vi havde udsolgt en måned før løbet, så vi havde også forventet at ramme loftet i år, siger Jens Christian Dalgaard fra Mariager Fjord OK, der sammen med Keld Østergaard og Erik Nielsen fra Mariager Fjord OK er sportslig arrangør af kvindeløbet.

Men Coronavirussen har altså fået arrangørerne til at lave en begrænsning på deltagerantallet, så der maksimalt bliver plads til 1000 deltagere.

- Vi har valgt at følge anvisningerne fra statministeren og sundhedsmyndighederne om, at arrangementer med over 1000 mennesker skal aflyses, siger Jens Christian Dalgaard.

Annonce

Fornuften har rådet

Opfordringen til at aflyse gælder for arrangementer måneden ud, men selv om kvindeløbet først foregår 14. maj, har man altså besluttet at begrænse deltagerantallet af flere grunde.

- Vi ved jo ikke, hvordan situationen ser ud til den tid, men vi vil hellere være på forkant end at stå med et problem. Det, synes vi, er mere reelt end at skulle til at melde tilbage til deltagere, at de ikke kan deltage alligevel, siger Jens Christian Dalgaard.

Beslutningen er meldt ud på løbets hjemmeside og på Facebook, men den er først er truffet henover weekenden, så arrangørerne har endnu ikke fået nogle reaktioner på deres beslutning.

-Vi er geografisk spredt i stævneledelsen, så vi har været i kontakt på telefon og mail henover weekenden, for vi ville gerne komme med en hurtig udmelding, siger Jens Christian Dalgaard og tilføjer, at der var bred enighed om udmeldingen både i stævneledelsen, som er den sportslige arrangør og hos hovedsponsoren, hudplejevirksomheden, Beauté Pacifique.

- Alle var enige, og vi har ladet fornuften råde, siger han.

Annonce

Håber på åbning for 1500

Skulle der komme yderligere restriktioner i forbindelse med Coronavirussen, så arrangørerne bliver nødsaget til af aflyse løbet, så tager de situationen med ophøjet ro.

- Vi er ikke bekymret for en aflysning på nuværende tidspunkt, men bliver vi nødt til at aflyse, så er det det. Det vil vi ikke gøre en masse ud af, siger Jens Christian Dalgaard og fortsætter:

- Vi er jo ikke det eneste sportslige arrangement, der er blevet påvirket. Superligakampene bliver jo også spillet uden tilskuere, og det er jo ikke en livsvigtig begivenhed, som man skal sætte helbredet på spil for, siger Jens Christian Dalgaard.

Arrangørerne håber dog, at det igen bliver muligt at åbne op for de 1500 deltagere, som arrangementet oprindeligt var sat til.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce