Annonce
Mariager Avis

Soldaten på gymnasiet

"Soldaten" opføres på Mariagerfjord Gymnasium tirsdag 14. januar. Forestillingens to medvirkende er Mikkel Hansen og Maria la Cour. Foto: David Trood
Annonce

Mariagerfjord: Teaterkredsen Mariagerfjord åbner 2020 med en forestilling tirsdag 14. januar kl. 12 på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro. Her vil Teatret Fair Play opføre den Reumert-vindende forestilling "Soldaten", der handler om krigen og dens konsekvenser.

Den gribende og barske forestilling formår med enkle virkemidler at fortælle en kompleks historie om danskernes nye virkelighed som borgere i en krigsførende nation. Danmark har været krigsførende i mere end 15 år – øjensynligt med masssiv opbakning fra befolkningen. Men ved de unge mænd og kvinder nok om, hvad de går ind til, spørger Teaterkredsen i oplægget til forestillingen.

Den handler om en hjemsendt soldat, som er eneste overlevende fra et vejsidebombeangreb, og som har forladt sin familie og er søgt ud i skoven. Vi følger hans overvejelser om at være en del af en krig og om at slå ihjel. Forestillingen handler også om kærligheden mellem soldaten og hans lillesøster, som er den eneste, der kan nå ind til ham, efter at han er vendt hjem fra Afghanistan med ar på krop og sjæl.

Billetter kan købes via Teaterkredsens hjemmeside, www.tkmf.dk, eller på bibliotekerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce