Annonce
Mariager Avis

Sommerens blå lys i Kunstboxen

Lise Duun har i dette billede, Vildmosen, forsøgt at indfange sommerens blå lys. Privatfoto
Det blå lys er gennemgående tema for årets sommerudstilling i Kunstboxen i Mariager.
Annonce

Mariager: Lyset, stemninger og den blå farve er i høj grad temaer for de to gæstekunstnere, der hen over sommeren udstiller i Kunstboxen i Mariager.

Lise Duun fra Aalborgs udstiller malerier med naturen som inspirationskilde, og Richell Castellon fra Cuba kommer med sommeragtige gadestemninger.

Lise Duun er født 1966 i Aalborg og begyndte at male i 1984. Hun er selvlært, og tankerne og dagens lys skaber stemninger for det enkelte maleri. Selv om naturen er den grundlæggende inspiration, er det ikke helt, som vi kender den. Det er nærmere de mange farveindtryk og former, der giver sig udtryk i malerierne.


Mariager Fjord har inspireret flere af vore kunstnere til et kig ud over vandet, hvor himmel og fjord eller hav mødes, og man kigger på det stabile og uendelige.

Ester Haderup Kristensen.


Motiverne handler mere om at kunne frembringe en helt speciel nærmest magisk atmosfære eller stemning i et øjeblik i tiden end om at male et traditionelt motiv. Fantasien er også en stor inspirationskilde. Bag dette lægger der et stort arbejde og mange timer og tanker. Disse tanker kommer ned på lærredet, men kan ikke altid forklares med ord. Nogle gange er denne proces en kamp, og nogle gange er den ren magi og glæde.

Malerierne males med oliemaling og maleteknikken udføres med skumgummi, spartel, pensel og hånden. De blå farver i hendes malerier, leder tanken hen på noget af det uendelige i tilværelsen, det evige, næsten guddommelige og har en fin beroligende virkning på beskueren.

Annonce

Castellon

Richell Castellon fortsætter som gæstekunstner fra foråret og til september, hvor hans malerier skal tilbage til New York. Han har fanget forskellige gadescenarier fra Havana på Cuba med gamle amerikanske biler, cykler og rickshaws sammen med ældre solbelyste bygninger. Med fine, nærmest impressionistiske penselstrøg lægger han lyset ind som baggrund i sine gadebilleder. Man fornemmer det støvede lys på en varm sommerdag, hvor de hvide farver flimrer sammen med de blå eller brunlige farver.

Et af Richell Castellon hjemme fra Havana. Det og andre kan ses på udstillingen i Kunstboxen i sommer. Privatfoto

Castellón er født i 1985 på Cuba, hvor han fik en fire-årig uddannelse som billedkunstner fra Kunstakademiet.

Annonce

Det blå

Mange af de øvrige 15 udstillere i Kunstboxen viser også stor forkærlighed for sommerens blå farver. Det kan være farverne fra fjorden, himmelen eller havet, hvor den blå farver viser rummet og dybden. Mariager Fjord har inspireret flere af vore kunstnere til et kig ud over vandet, hvor himmel og fjord eller hav mødes, og man kigger på det stabile og uendelige, fortæller en af Kunstboxens frivillige, Ester Haderup Kristensen.

Kunstboxen har desuden valgt fremover at kaste lys på håbefulde unge lokale kunstnere, der har ønsket at udstille. Den første i rækken bliver Pernille Nielsen, 25 år og fra Hobro, som viser tegninger og malerier.

Kunstboxen har fået ny keramik fra Marianne Ramsted, Mariager. Hun producerer ikke mere, men udstiller sine smukke vaser, krukker og figurer i afdæmpede farver. Der er kommet nye akvareller med sommerstemninger fra Mariager og Hobro, og husets glaskunstner har også vist en forkærlighed for den blå farve både i blomster, fisk og fugle. At arbejde i skind og læder er endvidere en stor kunstart, der viser kunsthåndværk samt meget dekorative broderier. Endelig har pilefletteren også tænkt på sommeren med idéer til at bruge og anbringe i haven, og på hylderne er der et stort udvalg af smykker, skulpturer, filt mm.

Kunstboxen holder fernisering søndag 5. juli kl. 14-16  i Kirkegade 3, Mariager. Alle er velkomne, dog med afstandshensyn, og der serveres vin, snacks og chokolade. Og ellers er Kunstboxen  åben tirsdag-søndag, alle dage 11-16. Sommerudstillingen kan ses indtil 30 september.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce