Annonce
Mariager Avis

Sommerhusudlejningen i Mariagerfjord har aldrig været større: Alt udlejet i juli

Det er nærmest umuligt at finde et ledigt sommerhus i Øster Hurup, Als og Helberskov, hvis man ønsker at leje et her i sommer. Først hen i august letter trykket. Foto: Kim Haugaard
Belægningsprocenten i juli er over 99, vurderer sommerhus-søgeportalen Campaya.
Annonce

Mariagerfjord: Aldrig tidligere har der været så stor interesse for at leje sommerhus i Mariagerfjord Kommune som i år. Hos sommerhus-søgemaskinen Campaya er der 308 sommerhuse i Mariagerfjord til udlejning, og i juli er der på intet tidspunkt mere end et enkelt sommerhus ledigt.

- Det betyder, at belægningsprocenten er på mere end 99 i Mariagerfjord Kommune i hele juli, fortæller Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.

- Det er ret bemærkelsesværdige tal, for det er faktisk langt bedre end normalt, oplyser han.

I de rigtigt gode udlejningsår, som for eksempel 2019, hvor der blev sat udlejningsrekord, nåede belægningsprocenten kun så højt op i ugerne 29 og 30.

- I år er det som nævnt også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31), og belægningsprocenten er samtidig meget højere i sommerhusene i august også, konstaterer Jesper Kamp Kruse.

Annonce

Godt for de handlende

I uge 32 (første uge af august) er belægningsprocenten i år 92. Herefter falder den løbende, men vi skal helt hen i september for at se den falde under 75 procent.

- Sidste år var belægningsprocenten, da vi målte midt i juli, til sammenligning 58 i uge 32 og herefter endnu lavere uge for uge, oplyser Jesper Kamp Kruse.

- I en uge som uge 32 er 104 flere af sommerhusene fx fyldte i år sammenlignet med sidste år, og det er selvfølgelig særdeles positivt for de lokale handlende og lokalområdet i det hele taget, tilføjer han.


Det betyder, at belægningsprocenten er på mere end 99 i Mariagerfjord Kommune i hele juli.

Jesper Kamp Kruse, kommunikationsansvarlig, Campaya


Stigende efterspørgsel har til gengæld ikke sat sig i priserne, vurderer Jesper Kamp Kruse:

- Langt de fleste sommerhusejere aftaler udlejningspriserne for det kommende år med deres udlejer i årets start eller endnu tidligere.

Det er især danske gæster, der i stigende grad har efterspurgt sommerhuse i Mariagerfjord.

Annonce

Corona

- Coronasituationen er selvfølgelig en stor del af forklaringen på den massive efterspørgsel, men vi har over flere år set udviklingen gå i den retning, tilføjer Jesper Kamp Kruse.

- Mange ser sommerhuset som et åndehul fra hverdagens stess og jag. Og ferieformen står også i kontrast til de traditionelle rejser sydpå, hvor man indlogeres på hotel og skal møde ind til morgenmad, frokost og aftensmad på bestemte tidspunkter. Det er fuldstændig modsat i sommerhuset. Her styrer man fuldstændig selv tempoet, og det sætter folk i stigende grad pris på, vurderer man hos Campaya.

Af de 308 sommerhuse, der er omfattet af Campayas optælling, ligger 162 i Øster Hurup og 139 i Als/Helberskov. Resten er beliggende syd for Mariager Fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce