Annonce
Mariager Avis

Sommerhusudlejningen i Mariagerfjord har aldrig været større: Alt udlejet i juli

Det er nærmest umuligt at finde et ledigt sommerhus i Øster Hurup, Als og Helberskov, hvis man ønsker at leje et her i sommer. Først hen i august letter trykket. Foto: Kim Haugaard
Belægningsprocenten i juli er over 99, vurderer sommerhus-søgeportalen Campaya.
Annonce

Mariagerfjord: Aldrig tidligere har der været så stor interesse for at leje sommerhus i Mariagerfjord Kommune som i år. Hos sommerhus-søgemaskinen Campaya er der 308 sommerhuse i Mariagerfjord til udlejning, og i juli er der på intet tidspunkt mere end et enkelt sommerhus ledigt.

- Det betyder, at belægningsprocenten er på mere end 99 i Mariagerfjord Kommune i hele juli, fortæller Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.

- Det er ret bemærkelsesværdige tal, for det er faktisk langt bedre end normalt, oplyser han.

I de rigtigt gode udlejningsår, som for eksempel 2019, hvor der blev sat udlejningsrekord, nåede belægningsprocenten kun så højt op i ugerne 29 og 30.

- I år er det som nævnt også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31), og belægningsprocenten er samtidig meget højere i sommerhusene i august også, konstaterer Jesper Kamp Kruse.

Annonce

Godt for de handlende

I uge 32 (første uge af august) er belægningsprocenten i år 92. Herefter falder den løbende, men vi skal helt hen i september for at se den falde under 75 procent.

- Sidste år var belægningsprocenten, da vi målte midt i juli, til sammenligning 58 i uge 32 og herefter endnu lavere uge for uge, oplyser Jesper Kamp Kruse.

- I en uge som uge 32 er 104 flere af sommerhusene fx fyldte i år sammenlignet med sidste år, og det er selvfølgelig særdeles positivt for de lokale handlende og lokalområdet i det hele taget, tilføjer han.


Det betyder, at belægningsprocenten er på mere end 99 i Mariagerfjord Kommune i hele juli.

Jesper Kamp Kruse, kommunikationsansvarlig, Campaya


Stigende efterspørgsel har til gengæld ikke sat sig i priserne, vurderer Jesper Kamp Kruse:

- Langt de fleste sommerhusejere aftaler udlejningspriserne for det kommende år med deres udlejer i årets start eller endnu tidligere.

Det er især danske gæster, der i stigende grad har efterspurgt sommerhuse i Mariagerfjord.

Annonce

Corona

- Coronasituationen er selvfølgelig en stor del af forklaringen på den massive efterspørgsel, men vi har over flere år set udviklingen gå i den retning, tilføjer Jesper Kamp Kruse.

- Mange ser sommerhuset som et åndehul fra hverdagens stess og jag. Og ferieformen står også i kontrast til de traditionelle rejser sydpå, hvor man indlogeres på hotel og skal møde ind til morgenmad, frokost og aftensmad på bestemte tidspunkter. Det er fuldstændig modsat i sommerhuset. Her styrer man fuldstændig selv tempoet, og det sætter folk i stigende grad pris på, vurderer man hos Campaya.

Af de 308 sommerhuse, der er omfattet af Campayas optælling, ligger 162 i Øster Hurup og 139 i Als/Helberskov. Resten er beliggende syd for Mariager Fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce