Annonce
Mariager Avis

Sommerlivet lægger til kaj mellem bygerne: Mariager er en populær sejlerdestination

Bente Ipsen og hendes mand er netop landet i Mariager Lystbådehavn. Parret, som kommer fra Fåborg, har ikke været der før fra søsiden, men de har besøgt byen fra land. Foto: Annelene Petersen
Selv om højsæsonen knap er gået i gang, og vejret er omskifteligt, begynder gæstesejlerne så småt at lægge til kaj og sende turister op i den smukke købstad ved fjorden.
Annonce

Mariager: Det dufter af fjord i lystbådehavnen i Mariager. Det er en blød version af havluft. Denne onsdag forstærket af den fugt, som hænger i luften og nærmest kalder de mørke skyer nærmere.

Men solen skinner stadig, og vejret er mildt og venligt. Noget tovværk slår mod en mast på de små og store både, som vipper en anelse mellem hinanden. Ad broen mellem bådene går først en mand med en bærepose og senere en mor og en søn, som betragter fartøjerne.

Et enkelt Dannebrog her og der i agterstavnen viser, at ikke alle bådene hører til i byen. Selv om det er midt på dagen, og en del af nattens 13 gæster for længst er væk, er de første nye kommet til - og enkelte er blevet hængende for at få lidt mere ud af byen end tirsdagens massive regn gav mulighed for.

Annonce

Frokost 14.30

To af dem, der kom i går, er Maj og Erik Danholm fra Vestsjælland. De kan bedst lide at sejle uden en fast plan, og derfor ved de heller ikke, hvor mange dage de bliver hængende i købstaden ved fjorden. Klokken nærmer sig halv tre, men pensionistægteparret er først lige kommet i gang med frokosten.

- Vi har været lidt oppe og gå rundt i byen. Det er derfor, vi først spiser nu, fortæller Maj Danholm.

Uge 27 er lige knap højsæson i Mariager Lystbådehavn. Men flere og flere gæstesejlere kommer til - også i det omskiftelige vejr. Foto: Annelene Petersen

Parret sejlede hjemmefra for en uge siden og sejlede via Samsø til Grenaa og over Bønnerup til Mariager Fjord.

I en anden båd lidt længere inde ad broen har Bente Ipsen fra Fåborg lige fundet strikketøjet frem. Hende og manden er netop landet i Mariager efter et par dages sejlads på fjorden. Parret var oprindelig på vej til Limfjorden, men droppede den lange sejlads til fordel for Mariager Fjord.

Annonce

Ros til Bramslev Bakker

- Det er anden gang, vi forsøger at sejle til Limfjorden, men vi blev enige om, at der ingen grund var til at sejle så langt, siger hun med et grin og konstaterer, at vejret heller ikke har været det bedste.


Det er anden gang, vi forsøger at sejle til Limfjorden, men vi blev enige om, at der ingen grund var til at sejle så langt.

Bente Ipsen, lystsejler om at vælge Mariager Fjord


- Men det er jo det samme derhjemme, fortæller hun.

Parret har nydt den smukke natur i Mariagerfjord, hvor fjordbilletten, som giver rabat på overnatninger, også trækker.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, foreninger og institutioner, der sætter deres præg på Mariager. Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

- Det bliver hurtigt dyrt, når man også skal betale husleje derhjemme, forklarer hun og roser udsigten ind mod Hobro, hvor afgræsningen af Bramslev Bakker gør det muligt at se landskabet tydeligt.

I Mariager by begynder sommerturismen så småt at indfinde sig. I hvert fald det lidt mere modne segment af den. Bæltetasker og fotograferende kvinder går i de smalle gader, og ved Rosenhaven er parkeringspladsen godt fyldt op.

Annonce

På krabbejagt

Enkelte af byens egne beboere nyder også fjorden. Hanne Kjeldgaard og hendes mand har taget barnebarnet Frederik med til fjorden for at fiske krabber. Helt inde i det inderste hjørne af fiskerihavnen balancerer drengen og hælder fjordvand tilbage i fjorden fra en halvlitersflaske.

- Vi fangede to krabber, fortæller han stolt og Hanne Kjeldgaard supplerer:

- Og tre rejer, men vi har sat dem alle sammen ud igen.

Frederik peger ned i vandet:

- Se, der er den, siger han og peger på en halvstor grå fyr, som krabber i sikkerhed mellem tang og sten i en fart.

Barnebarnet Frederik er med Hanne Kjeldgaard ved fjorden. Han hygger sig med at kaste fjordvand tilbage i vandet. - Skal vi fylde flasken igen, spørger Hanne Kjeldgaard. Foto: Annelene Petersen

En and sidder og sover på taget af den lille andebygning. Det viser sig dog, at den er af plastik. Pludselig bryder tunge dråber igennem fra himlen og splatter ud på broenes træværk. Men før de har skræmt hundeluftere og rejefiskere væk, er de stoppet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce