Annonce
Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Spidskandidat for Dansk Folkeparti med årets kommunalvalg, Jørgen Hammer Sørensen, har en fortid som amatørbokser og han ser mange ligheder mellem byrådsarbejdet og det at kæmpe i ringen. Foto: Frank Pedersen
Det er niende gang, at Jørgen Hammer Sørensen (DF) stiller op til et kommunalvalg og skulle det ske, at det er ham, der bliver ny borgmester, vil hans højeste prioritet være at sikre den fortsatte grønne omstilling i kommunen.

Mariagerfjord: - Byrådsarbejde er som en boksekamp, siger Jørgen Hammer Sørensen, der ved årets kommunalvalg er spidskandidat for Dansk Folkeparti i Mariagerfjord Kommune.

For Jørgen Hammer Sørensen er sammenligningen ikke bare en kliche, han griber ud af luften. I sine unge dage var han nemlig en ivrig og rimelig habil amatørbokser.

- Både som bokser og lokalpolitiker tæller erfaring rigtig meget, ligesom man skal være godt forberedt og sat op, inden man skal i kamp eller en diskussion med politiske modstandere. Og ligesom i en boksekamp er der slagudvekslinger under debatterne, hvor man skal kunne slå fra sig med gode argumenter og samtidig huske at have paraderne oppe med modargumenter, fortsætter han sammenligningen med et smil.

Annonce

I den danske bokseelite

Som bokser kæmpede Jørgen Hammer Sørensen i fjervægtklassen (op til 57 kilo) for den lokale bokseklub i Hobro.

- Min boksekarriere formede sig ikke til noget særligt, men selv om jeg ikke vandt mesterskaber, nåede jeg at blive en del af den danske elite indenfor amatørboksning, fortæller Jørgen Hammer Sørensen, hvis force i ringen var en hurtig og præcis venstrehånd.

Sin sidste omgang i ringen gik Jørgen Hammer Sørensen i semifinalen ved de jyske mesterskaber i 1993, hvor det blev til et nederlag til den senere jyske mester.

Jørgen Hammer Sørensen

Spidskandidat for Dansk Folkeparti i Mariagerfjord Kommune ved kommunalvalget 16. november.

58 år.

Gift med Jytte Sørensen siden 1984. Parret har tre sønner og en datter samt tre børnebørn.

Uddannelse: Folkeskolens 9. klasse afgangseksamen.

Stilling: Har primært arbejdet som smed hos ’Faltec Porte’ indtil virksomheden flyttede produktionen til Sverige i 2013. Siden har Jørgen Hammer Sørensen været uden ansættelse.

Kærligheden til ”the nobel art of self defense”, var dog intakt, så han fortsatte som træner og dommer og Jørgen Hammer Sørensen tager stadig rundt til diverse stævner for at dømme amatørkampe. Af og til tager dommergerningen ham også til udlandet

- Det jeg godt kan lide ved boksning er selve organisationen og set uppet omkring sporten. Og selv om der er nogen, der siger, at det ikke ser pænt ud, at man slår på hinanden, synes jeg, at boksning er en nobel sport, for det sker under bestemte regler og forudsætninger, det kan jeg godt lide, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Annonce

Som fader så søn

Årets kommunalvalgkamp er den niende, hvor Jørgen Hammer Sørensen er med på stemmesedlen.

Mød spidskandidaterne

Tirsdag 16. november afholdes kommunalvalg.

I ugerne op til valget bringer Mariager Avis en artikelserie med spidskandidaterne for de partier, der stiller op til valget.

Tidligere bragt:

Uge 34 Leif Skaarup (S)

Uge 35 Jens-Henrik Kirk (K)

Indirekte begyndte Jørgen Hammer Sørensen sin politiske karriere, da han var en ung knægt og hans far i 1974 stillede op til byrådsvalg i Arden Kommune for Fremskridtspartiet.

- Min far blev valgt ind i byrådet, hvor han sad i 24 år, så jeg har altid haft politik inde på nærmeste hold i min opvækst, fortæller Jørgen Hammer Sørensen.

Og ligesom æblet ikke falder langt fra stammen, smittede faderens engagement i politik af på Jørgen Hammer Sørensen.

- Jeg voksede op med politik, debatter og at folk gik til møder for at diskutere forskellige ting. Det gav mig en interesse i at følge med i det, der sker i samfundet, siger han, der selv havde sin byrådskandidat-debut i Hobro i 1989, hvor han ligesom sin far stillede op for Fremskridtspartiet.

Jørgen Hammer Sørensen fik det, han selv kalder et nogenlunde valg dog uden, at han kom i byrådet. Til trods for en stigning i antal personlige stemmer ved valgene i både 1993 og 1997, var resultatet det samme.

Annonce

Femte gang var lykkens gang

Da Fremskridtspartiet gik i opløsning i 1999, var Jørgen hammer Sørensens umiddelbare tanke, at det var så det med hans politiske karriere, tre valg uden at komme i byrådet

- For mig havde der aldrig været et alternativ til Fremskridtspartiet, så jeg reagerede ikke rigtig på det, da Dansk Folkeparti blev dannet i midten af 1990’erne, siger han.

- Men da jeg stod uden parti og kunne se, at Dansk Folkeparti stillede op her i Hobro ved det sidste valg inden kommunalreformen – det var i 2005 - med kun tre på listen, spurgte jeg, om jeg kunne blive den fjerde, fortsætter Jørgen Hammer Sørensen.

Det kunne han, men selv om han var den af de fire, der fik flest stemmer, var det endnu engang ikke nok til at komme i byrådet.

Men endelig ved valget i 2009 lykkedes det Jørgen Hammer Sørensen i femte forsøg at blive valgt til det, der nu hed Mariagerfjord Kommunes byråd.

- Grunden til at jeg blev ved med at stille op, selv om jeg ikke blev valgt var dels, at det politiske interesserede mig og dels, at jeg ved hvert valg gik frem i personlige stemmer, forklarer han.

Annonce

Valg er demokratiets højtid

Med otte valgkampe under bæltet har Jørgen Hammer Sørensen oparbejdet en stor rutine i at føre valgkamp og han glæder sig at skulle i gang med den niende.

- Valgkampen er demokratiets højtid, hvor vælgerne kan ytre sig og debattere med dem, der stiller op inden de beslutter sig for, hvem de vil stemme på, siger Jørgen Hammer Sørensen.

- Jeg kan rigtig godt lide at møde alle mulige mennesker, der har en mening om al ting. Og det kan jeg love dig, at jeg gør ofte, for som udvalgsformand kan jeg ikke gå ret langt uden at få en bemærkning om en fortovsflise, der vipper lidt eller et rødt lys, der ikke blev grønt da de kom kørende, fortsætter han med et smil.

Ved folketingsvalg er det for det meste partiernes standpunkter, der er i fokus. Ved kommunalvalg, har kandidaternes personlighed og berøringsflade i lokalområdet en langt højere indflydelse på, hvor krydset bliver sat på stemmesedlen.

- Man kan godt sige, at kommunalvalg er en popularitets konkurrence, hvor vi der er på valg, bliver belønnet – eller straffet – for det, vi har gjort de fire foregående år. Jo flere gange man er i pressen med noget, folk godt kan lide at høre, jo flere stemmer klikker der ind på valgdagen, siger Dansk Folkepartis spidskandidat.

Annonce

Det er for let at skjule sig på Christiansborg

For Jørgen Hammer Sørensen er der ingen tvivl om, at det er lokal- og byrådspolitik, han holder af og trives i.

- Folketinget har aldrig sagt mig noget. Den form for politik er for langt væk fra borgerne. Desuden kunne jeg ikke tænke mig at bo det halve af min tid i København, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Han tilføjer, at han godt er klar over, at man på Christiansborg er tættere på magtens centrum, men han mener, at det også er et sted, hvor det er let at sidde og skjule sig bag et stort apparat, for på den måde at undgå at skulle stå til ansvar over for de borgere, man bor iblandt i forhold til de beslutninger, der træffes.

- Uanset hvad man diskuterer på Christiansborg, er det yderst sjældent, at der bor to folketingspolitikere i orkanens øje og dermed risikere at blive konfronteret af naboer på borgermøder, siger Jørgen Hammer Sørensen.

- Jeg kan godt lide, at de beslutninger, man er med til at træffe, har samme betydning for en selv, som for de andre borgere i det område, hvor man bor, fortsætter han.

Annonce

Sætter størst pris på en socialdemokrat

Om tonen blandt kollegaerne i byrådssalen siger Jørgen Hammer Sørensen, at den er fin, hvilket han for en stor del mener skyldes, at Mariagerfjord Byråd er et samarbejdende byråd, hvor man generelt taler pænt til hinanden.

- Det kan godt være, at der falder nogle knoppede ord, men det sker med en vis ironi. I byrådet er vi gode til at tale pænt til hinanden og stadig få vores meninger frem – også når vi er uenige.

Stillet overfor opgaven at pege på den politiske modstander, han sætter størst pris på, har Jørgen Hammer Sørensen svært ved at vælge én.

- Jeg sætter stor pris alle dem, jeg samarbejder med i udvalg for teknik og miljø, ligesom jeg sætter stor pris på den debat, vi har om tingene både, når vi er enige og når vi er uenige.

- Men hvis jeg skal pege på én, som den jeg har det bedst med, er det Niels Peter Christoffersen fra Socialdemokratiet, som blandt andet er medlem af udvalg for teknik og miljø, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Han tilføjer, at selv om de to partipolitisk er uenige, er de meget enige om de tekniske løsninger på de udfordringer udvalget skal tage stilling til.

- Og så har vi kørt parløb siden kommunalvalget i 1994. Niels Peter blev valgt, men selv om jeg ikke gjorde, blev jeg udpeget til at være den ene af kommunens repræsentanter i bestyrelsen for Hobro Varmeværk, den anden var Niels Peter, fortæller Jørgen Hammer Sørensen.

Det parløb strakte sig over to byrådsperioder og på nuværende tidspunkt er de for anden periode begge udpeget til at være kommunens repræsentanter i Reno-Nords bestyrelse samt i HMN Naturgas’ repræsentantskab.

- Fordi vi kender hinanden så godt, sker det også, at vi kører sammen, hvis vi skal til det samme arrangement, fortæller Jørgen Hammer Sørensen.

Annonce

Dansk Folkeparti som byrådets nye grønne parti

Hvis det på valgaftenen 16. november viser sig, at Dansk Folkeparti har fået absolut flertal i Mariagerfjord Kommunes byråd og Jørgen Hammer Sørensen dermed bliver kommunens nye borgmester, er han ikke i tvivl om, hvad der fremover skal have absolut første prioritet i det nye byråds arbejde.

- Det første jeg, som ny borgmester, vil sikre er, at vi fortsætter med den grønne omstilling, for den står mit hjerte nær, siger Jørgen Hammer Sørensen og tilføjer:

- Dog ikke så nær, at vi skal gøre alt muligt helt omkostningsfrit og for alt i verden.

- For eksempel har vi på det seneste i Dansk Folkeparti sagt nej til vindmøller i Als Enge. Det er en beslutning, der godt kan ærgre den grønne omstillings hjerte, men sådan må det være, for vi skal ikke ødelægge vores samfund rent fysisk for at tækkes den grønne omstilling, siger Jørgen Hammer Sørensen.

- Jeg vil sige, at med mig som borgmester, vil Dansk Folkeparti være det nye grønne parti i Mariagerfjord. Nu er der helt sikkert nogen, der vil grine deres røv i laser, men miljøet står altså mit hjerte nært, det gør det altså, pointerer han.

Annonce

Lever af at være politiker

Jørgen Hammer Sørensen har med egne ord levet af at være politiker siden 2013, da den virksomhed hvor han var ansat, ’Faltec Porte’, flyttede produktionen - og dermed hans job - til Sverige.

- Man er rimelig godt betalt som politiker - også i Mariagerfjord Kommune. Og til dem der siger, at man ikke kan leve af at være lokalpolitiker, er jeg nødt til at sige, at det passer altså ikke, fastslår Jørgen Hammer Sørensen, der udover at sidde i byrådet er medlem af økonomiudvalget samt formand for udvalg for teknik og miljø.

Han fortæller, at man som menigt byrådsmedlem får et årligt vederlag på 90.000 kroner. Dertil kommer 20.000 kroner for hvert udvalg, man er medlem af. Er man tilmed udvalgsformand giver det 220.000 kroner om året.

- Så selv om jeg ikke tjener lige så meget, som da jeg var ansat i ’Faltec Porte’, har jeg nu det, der svarer til en almindelig fuldtidsløn ved at beskæftige mig med det, der interessere mig allermest: politik, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce