Annonce
Mariager Avis

Stærke følelser og levet liv

Nyfortolket Cobra-stil, siger nogle om Henrik Busk Andersens kunst. Foto: Nørhald Kunstforening
Annonce

Mellerup: Der bliver et brag af en udstilling, som Nørhald Kunstforening åbner dørene for på Mellerup Friskole lørdag 11. januar. Henrik Busk Andersen udstiller nogle af sine stærkt ekspressive malerier, som nogle kalder nyfortolket Cobra-stil. Busk Andersen har levet af sin kunst de sidste mange år, og hans tanker bobler over i et væld af farver. Tanker om eksistens og mening set i lyset af det levede liv manifesterer sig i provokerende og igangsættende kunstværker, lyder det fra kunstforeningens pressesekretær, Lone Nyeng.

De udstillede malerier stammer alle fra serien ”To be or not to be hardcore”. Men det er ikke kun malerkunsten, der er Henrik Busk Andersens element. Han laver også bronzeskulpturer, hvoraf mange kan ses i det offentlige rum, idet han har skænket flere byer store og spændende kunstværker, der relaterer sig til den udvalgte lokation.

Henrik Busk Andersen har også fremstillet en skulptur til Randers Kommune, som dog har takket nej. Den afviste skulptur hedder ”Kast blot dine sten” er med på Nørhald Kunstforenings udstilling. Selv om den er afvist af kommunen, bliver den indviet ved ferniseringen 11. januar.

Skulpturen skal med Henrik Busk Andersens egne ord ”opfordre mennesker, der bliver misforstået, udsat for hån eller såret med skarpe ord, til at ikke at lade sig stene. Det er en livskunst at lade det passere, finde livskraften og komme videre”.

Henrik Busk Andersen tager livtag med livets store emner og tager også menneskelige misforhold under behandling og sætter kniven ned der, hvor det gør allermest ondt. Der er stærke følelser på spil, og betragteren kan næppe gå upåvirket fra en Busk Andersen udstilling, for der spørges ind i livets mangfoldige og smertefulde veje, ligesom der sættes spot på tabuer og løgne.

Ferniseringen sker lørdag 11. januar kl. 14-16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole Almisbakken 19, Mellerup. Derefter kan udstillingen ses alle hverdage kl. 14-17 frem til 6. februar.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce