Annonce
Mariager Avis

StartUp Caféer er blevet et tilløbsstykke

Godt 40 iværksættere var mødt op til StartUp Café, hvor de blandt andet lyttede til et indlæg ved revisor Martin Severinsen fra BDO Hobro.
Annonce

Mariagerfjord: Der er mange spirende og ambitiøse iværksættere i Mariagerfjord Kommune. Det kan de tydeligt mærke hos Mariagerfjord Erhvervsråd – både i hverdagens rådgivning, og når de inviterer til Startup Café for iværksættere. Til seneste café var der over 40 deltagere, hvilket er ny rekord. En startup-café er en aften for iværksættere. Både dem, der overvejer at kaste sig ud som selvstændig – og dem, der allerede er kommet godt i gang. Til aftenerne er der foredrag om et specifikt emne, efterfulgt af individuelle cafémøder med forskellige rådgivere, hvor iværksættere kan få svar på deres spørgsmål. Ved den seneste startup-café var emnet moms, skat og fradrag – fortalt af revisor Martin Severinsen fra BDO, Hobro. Et måske lidt tørt og kedeligt emne, men ikke desto mindre meget vigtigt som iværksætter. Godt 40 deltagere havde da også tilmeldt sig arrangementet – og at dømme efter spørgelyst og engagement kan man godt glæde os til en række virksomheder med både evner, ambitioner og styr på det med tallene.

21-årige Emil Rørbæk fra Rold, der netop har åbnet webshoppen measurebeauty.dk, havde stor glæde af Start Up Caféen og generelt af rådgivningen fra Mariagerfjord Erhvervsråd.
Annonce

Ung iværksætter

Sådan er det også hos 21-årige Emil Rørbæk fra Rold. Han har lige åbnet webshoppen measurebeauty.dk. - Jeg har altid drømt om at starte for mig selv, men har været lidt i tvivl om, hvad det skulle være. På en ferie i USA fik jeg idéen til, at det skulle være salg af nogle lækre og eksklusive kosmetikprodukter, og jeg har det sidste halve års tid arbejdet ihærdigt på at få nogle leverandøraftaler. Det er lykkedes, og min webshop er lige blevet lanceret, fortæller Emil Rørbæk og fortsætter: - Jeg har løbende haft rigtig god sparring med Mariagerfjord Erhvervsråd, og sådan en aften som i aften er rigtig givende, da man også kan snakke med andre rådgivere, blandt andet om netop alt det med regnskab, moms og skat. Jeg har blandt andet booket et møde med revisoren. - Lige nu arbejder jeg ved siden af, men drømmen er da helt bestemt, at jeg kommer til at leve af measurebeauty.dk, fortæller Emil Rørbæk. Et par andre deltagere i den velbesøgte Start Up Café var Kirsten Kusk og Claus Mikkelsen. De har netop overtaget forpagtningen af Restaurant Bramslev Bakker, hvor der selvfølgelig er meget, der i opstartsfasen skal undersøges grundigt. Først og fremmest det med tal, men også emner som ansættelse af personale og det med markedsføring. - Det er et fantastisk sted, vi har overtaget. Måske den restaurant i Danmark med den smukkeste udsigt. Men der er godt nok meget at tage stilling til, når man starter egen virksomhed, og her har sparringen med Mariagerfjord Erhvervsråd, og deltagelse i sådan et arrangement som i aften, hvor man kan tale med flere rådgivere, været en kæmpe hjælp, fortæller Claus Mikkelsen.

Annonce

Deltagerrekord

Netop kombinationen af et foredrag om et specifikt emne og muligheden for individuelle samtaler er noget af det, der har gjort startup-cafeerne meget populære blandt iværksættere. Derfor er Mariagerfjord Erhvervsråd nu også oppe på at afholde seks caféer årligt samt yderligere en fælles café sammen med et par andre nordjyske erhvervsråd. - Vi har normalt omkring 25 deltagere til vores caféer, men vi kan godt mærke, at de bliver mere og mere populære, og at kendskabet til dem er stigende. - 40 er det højeste antal nogensinde, fortæller Henrik K. Hansen, erhvervskonsulent hos Mariagerfjord Erhvervsråd. Næste startup-café holdes onsdag 1. april, og tilmelding kan ske via www.mfer.dk.

Kirsten Kusk og Claus Mikkelsen har netop overtaget forpagtningen af smukke Restaurant Bramslev Bakker. De havde også stor glæde af aftenen.
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce