Annonce
Mariagerfjord

Stort tilslutning til corona-jobbank i Region Nordjylland

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Knap 1300 har meldt sig til regionens corona-jobbank for at stå til rådighed, når der bliver brug for de ekstra ressourcer i sundhedsvæsnet lige om lidt.
Annonce

Region Nordjylland: Coronavirus kommer til at betyde, at der bliver behov for øget arbejdskraft på hospitalerne. Derfor har man opfordret folk til at melde sig til en jobbank, og det er en stor succes.

1283 nordjyder har således tilmeldt sig regionens corona-jobbank og er klar til at springe til i den kommende tid. Der er tale om folk som pensionerede læger og sygeplejersker, studerende og andre med en sundhedsfaglig baggrund.

- Vi kan se, at langt størstedelen af dem, der melder sig, har nogle solide og brugbare sundhedsfaglige kompetencer, som vi kan få behov for at trække på. Det er alle typer af faggrupper, der melder sig ind, og aldersvidden strækker sig fra 17 til 71 år. Det vidner lidt om, hvor bredt ønsket om at hjælpe er, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

Så mange har tilbudt deres hjælp

Mange forskellige nordjyder har valgt at oprette sig i jobbanken. På faggrupper fordeler tallene sig således:

• 305 lægestuderende
• 164 sygeplejestuderende
• 125 sygeplejersker
• 108 social- og sundhedsassistenter
• 52 læger
• 529 med anden sundhedsfaglig baggrund

Alle med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til Region Nordjyllands hospitaler via www.rn.dk/assistance.

Annonce

Flot tilslutning

Det er stadig uvist, hvor mange og af hvilken type, der bliver brug for af de ekstra hænder i den kommende tid, men tilslutningen er imponerende.

- Det er meget tydeligt for mig at se, at når vi taler om samfundssind, så kan vi danskere og nordjyder i høj grad være med. Det vidner det her tal også om. Det er meget flot, at så mange ønsker at hjælpe, hvor der er et behov, siger Ulla Astman.

Alle landets fem regioner har lavet corona-jobbanker og i hele landet fortælles der om et stort antal personer, der ønsker at bidrage. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce