Annonce
Mariager Avis

Studenterhue med plads til store drømme

Christian Møller, der er konstitueret uddannelsesleder og ansvarlig for talentklassen, sammen med fodboldspiller i Hobro IK, Kalle Hybertz Bak, som bliver student til sommer. PR-foto
Annonce

Hobro: Fra næste skoleår opretter Mariagerfjord Gymnasium en talentklasse for de elever, der har ambitioner om både en studentereksamen og sportslige sejre.

Gymnasiet har været i kontakt med flere idrætsklubber, der er positive over for gymnasiets nye tilbud og ser gode muligheder.

- Det giver os mulighed for at fastholde egne talenter samt tiltrække nye talenter udefra, siger Lars Justesen, talentchef i Hobro IK.

I talentklassen tager skemaet højde for to ugentlige morgentræninger, uden at uddannelsen går på kompromis med det faglige niveau.

Annonce

Svært at nå

Kalle Hybertz Bak går i 3.s på Mariagerfjord Gymnasium, og han ved, at det er krævende at jonglere med både en uddannelse og en karriere på grønsværen.

Fire gange om ugen spiller han fodbold i Hobro IK, og når der samtidig er selvtræning, kampe, lektier, afleveringer, venner og et fritidsjob, der også skal passes, kan det være svært at nå det hele.

- Min store drøm er spille fodbold i en superligaklub i Danmark eller måske endda i udlandet. Det kræver, at jeg træner og fokuserer på fodbold, og ofte går det ud over timer, lektier og fester. Samtidig er det vigtigt for mig – og mine forældre – at jeg får en studentereksamen med i bagagen. Jeg tror helt sikkert, at min gymnasietid havde set anderledes ud, hvis jeg havde gået i talentklassen, siger Kalle Hybertz Bak, der bliver student til sommer.

Interesserede kan høre mere om talentklassen ved et orienteringsmøde lørdag 18. januar klokken 10.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce