Annonce
Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Socialdemokraten Jane Grøn må afgive posten som formand for udvalg for kultur og fritid. Hun forudser desuden, at sammensætningen af det nye Mariagerfjord Byråd vil svække Mariager de kommende fire år. Arkivfoto: Annelene Petersen
Stemmefordelingen ved kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune betyder, at socialdemokraten Jane Grøn må afgive formandsposten i udvalg for kultur og fritid.

Mariager: Selv om socialdemokraten Jane Grøn sent tirsdag aften kunne glæde sig over et personligt stemmetal, der betød, at hun fik genvalg til Mariagerfjord Byråd, havde hun svært ved at glæde sig fuldt ud.

Den konservative spidskandidat Jens-Henrik Kirk benyttede ved konstitueringen nemlig sit partis gode valgresultat til at overtage formandsposten for udvalg for kultur og fritid fra netop Jane Grøn, der har haft posten de foregående fire år.

- Det er altid ærgerligt at skulle afgive noget, man brænder for, og det gør jeg for kultur og fritid, men jeg ønsker ham da held og lykke. Og så håber jeg, at han passer godt på kulturen - det er jeg sikker på, at han nok skal, siger Jane Grøn.

Annonce

Hun tilføjer, at hun nu vil kigge fremad i forhold til, hvor hun vil lægge sin politiske arbejdskraft de kommende fire år.

- Valgresultatet skal lige bundfælde sig, så jeg har ikke haft så lang tid til at tænke over det, men det kunne for eksempel være en post som medlem af udvalg for børn og familie. Dels er jeg uddannet pædagog, og dels har jeg siddet i det udvalg tidligere, så jeg ved, at det er et spændende område, siger hun og tilføjer, at et medlemskab af udvalg for kultur og fritid eller økonomiudvalget også vil være interessant.

Meget nyt at forholde sig til

Jane Grøn beskriver valgaftenen/natten for nervepirrende, da valget betød, at 10 ud af byrådets 29 medlemmer er nye fra 1. januar.

- Desuden har vi fået to helt nye partier ind (Enhedslisten og Nye Borgerlige, red.) og de radikale er ude, så der er meget nyt, vi skal forholde os til i det nye byråd. Vi skal tænke på en helt anden måde og med nye konstellationer - men det bliver spændende, siger hun.

Jane Grøn oplevede ligesom en del af de andre nuværende byrådsmedlemmer et fald i de personlige stemmer, hvilket hun mener blandt andet skyldes den lavere stemmeprocent ved dette års kommunalvalg.

- Så i stedet for at tage det personligt, prøver jeg at se på det positive i, at jeg blev valgt, og at jeg er den, der har fået flest personlige stemmer i Mariager, kun overgået af Jens-Henrik Kirk, og det er jo ikke helt tosset, siger hun med et smil.

Annonce

Forudser svækket Mariager

I forhold til de kandidater der bor i Mariager med nærmeste omegn, kunne den gamle købstad før valget mønstre syv byrådsmedlemmer. Efter valget er ”Mariager-gruppens” andel svundet ind til blot fem medlemmer. Det kan ifølge Jane Grøn godt få indflydelse på, hvor meget byen vil blive tilgodeset de kommende fire år.

- Uden at der gik sognepolitik i det, har vi syv været gode til at samarbejde på tværs af partierne i de fire år, der er gået. Samarbejder der blandt andet har haft resulteret i cykelstier omkring Mariager, vandlandet, renovering af Mariager Skole, MOVE-projektet ved Mariager Hallen, Political festival of Europe og redningen af Mariager Saltcenter, opremser Jane Grøn.

Hun pointerer, at en væsentlig grund til, at disse ting er blevet gennemført i Mariager, netop er, at der har boet syv byrådsmedlemmer fra forskellige partier i byen.

- Vi kender vores område, og det er nemmere for borgere, der har en god idé at gå til en, der bor i lokalområdet for at få idéen igennem.

- Desuden er vi udover at være politikere også engageret i det lokale liv i byen og dens foreningsliv, så det at vi nu kun er fem fra Mariager, tror jeg vil få betydning for Mariager de kommende fire år, selv om vi på nær Dansk Folkeparti stadig er repræsenteret i de samme partier, forudser Jane Grøn.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Frivillige Sociale Mentorer i Frivilligcentret

Mariager Avis

Stine har fået troen på fremtiden

Mariager Avis

Klaver-koncert på Mariagerfjord Gymnasium

Annonce