Annonce
Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Familiens hund, Bebe, er af racen Cocker Spaniel FT, der er fremavlet til at være den ideelle jagthund. "Når jeg har hende med på jagt, er hun 10 kilo ren dynamit", siger Leif Skaarup, der tog jagttegn som 18-årig. Foto: Frank Pedersen
Leif Skaarup har en passion for at går på jagt. Det er derfor ingen tilfældighed, at familiens hund, Bebe, er en Cocker Spaniel FT, da det er en race, der er fremavlet til at være den ideelle jagthund.

Mariagerfjord: Den socialdemokratiske spidskandidat Leif Skaarup har lige fra barnsben boet indenfor grænserne af den nuværende Mariagerfjord Kommune.

Fra han var tre til syv år, boede han i Mariager, hvorefter familien flyttede til Hobro, hvor han boede indtil han for 14 år siden flyttede til landsbyen Skjellerup.

- Jeg blev lokket herud af en kammerat, der er ejendomsmægler. Han sagde, at han havde et hus, jeg absolut skulle ud at se. Det lød jo meget godt, men da han sagde, at huset lå i Skjellerup, var min første reaktion, at hvad skulle jeg dog bo i Skjellerup for, det er jo halvvejs til Mariager, fortæller Leif Skaarup.

Annonce

Han lod sig dog overtale af kammeraten og tog helt ud til Skjellerup for at se på huset.

- Da vi kom herud, kunne jeg godt se, at det måske ikke var så tosset en idé. Der er kun to og en halv kilometer til Hobro-byskiltet og der er kort afstand til idrætscentret. Så jeg endte med at købe huset, fortæller Leif Skaarup, der på købstidspunkt endnu ikke havde mødt sin kone, Lone.

- Men det skete hurtigt derefter, så vi flyttede ind sammen, fortsætter han.

Leif Skaarup tilføjer, at efter at have været vant til at bo inde i byen, var det fantastisk at komme ud til Skjellerup, hvor der allerede inden, de var flyttet ind lå en indbydelse til et sølvbryllup i postkassen.

- Der er et fantastisk sammenhold i små landsbyer som Skjellerup. Herude ved vi godt, at hvis der skal ske noget, er det os, der bor her, der skal få det til at ske. Vi kan ikke sætte os ned og vente på, at der er nogen der kommer fra kommunen og gør det, for så sker der ingenting. Og det synes jeg faktisk er fedt, siger han.

At være jæger er meget andet end at skyde vildt

Det Leif Skaarup holder mest af ved at bo i Mariagerfjord Kommune er, at der er lette adgang til skøn naturen uanset hvor i kommunen, man slår sig ned. En natur der flere steder får lov til at stå uberørt hen.

På væggen i stuen hænger beviserne på Leif Skaarups færdigheder som jæger. Foto: Frank Pedersen

Når han selv færdes i naturen, er det som oftest sammen med familiens hund Bebe, en tre og et halvt år gamle Cocker Spaniel FT. Enten i form af almindelige gåture eller når han er på jagt. En interesse Leif Skaarup har haft siden, han som 18-årig tog jagttegn.

- Bebe og jeg har et fantastisk samarbejde, når vi er på jagt sammen, siger han og tilføjer, at det ikke er en tilfældighed, at familiens hund er en Cocker Spaniel FT, hvor FT står for Field Track.

- Det en race, som er fremavlet til at være den ideelle jagthund og Bebe er 10 kilo ren dynamit, når vi er ude i terrænet, fortsætter han og sender et smil til Bebe, der har lagt sig på gulvet og opmærksomt følger med i interviewet.

Når Leif Skaarup kommer hjem fra en jagttur, står han selv for at rense det vildt, han har nedlagt og i familien er de med hans ord tossegode til at lave gode måltider ud af hans bytte.

Jagt er for Leif Skaarup dog meget andet og meget mere end det at tage ud for at skyde vildt.

- At være jæger handler i høj grad om at tage ud for at udføre bestandpleje og fodring samt at plante og ordne det terræn, som vildtet lever i. Hvis man som jæger kun tager i skoven for at skyde, synes jeg godt nok det er fattigt, siger han og tilføjer, at det heller ikke har hans interesse at deltage i store jagter, hvor der bliver skudt meget vildt.

- For mig er det ikke jagt, så er det bare en sport og skydning, siger Leif Skaarup.

Annonce

En hoverende vinder

Som lokalpolitiker med et fuldtidsjob er det begrænset, hvor mange timer Leif Skaarup har til rådighed for sine fritidsinteresser. Noget af det der skal være tid til, er den ugentlige fire-timers golfrunde med venner og gode bekendte.

- I de fire timer kan jeg slappe af uden at skulle tænke på andet end spillet og at hygge mig sammen med dem, jeg spiller med den dag, siger Leif Skaarup.

Selv om det sociale er en væsentlig faktor, er der igen tvivl om, at når Leif Skaarup spiller golf, er det for at vinde.

- I det hele taget er det sjældent, at jeg involverer mig i noget uden, at det er for at vinde og være bedst, siger Leif Skaarup.

Det samme gør sig gældende, når han sammen med tre faste makkere indtager badmintonbanen til den ugentlige træningskamp.

- Når jeg spiller med nogen, jeg kender godt, kan jeg godt være slemt hoverende, når jeg vinder. Hvis der ikke er noget i at vinde eller tabe, er der ikke noget ved at spille, derfor forventer jeg også at få venskabelig hug, hvis jeg taber. Det er en del af legen, at der bliver hånet og joket, siger Leif Skaarup.

Annonce

Et år med elbil

I familien Skaarups indkørsel holder en Tesla.

Leif Skaarup fortæller, at da den gamle bil skulle udskiftes sidste sommer, havde han er ønske om, at den nye bil skulle være en elbil.

Leif Skaarup støtter op om den grønne omstilling, så da familien sidste år skulle have ny bil, blev det til en elbil. "Der bliver talt meget om, at der er mange udfordringer ved at have en elbil, derfor ville jeg prøve det af på mig selv", fortæller han. Foto: Frank Pedersen

Der var to grunde til, at han gerne ville over på el. Den ene var den grønne omstilling og hvordan man kan sikre miljøet. Den anden grund var, at mange sagde, at der er store udfordringer ved at have en el-bil som for eksempel, at der er meget, man ikke kan, fordi der er et dårligt lader-net i Danmark.

- Det første vil jeg gerne være med til og når jeg vil det, syntes jeg, at jeg i forhold til det andet var nødt til at tage min egen medicin ved at prøve det af på mig selv, siger Leif Skaarup.

Efter et år som elbilejer, lyder Leif Skaarups konklusion, at det har været et meget lærerigt år og at der ikke er nogle problemer, hvis man kører under 300 kilometer om dagen.

- Jeg har fundet ud af, hvor lidt jeg har spekuleret over alle de udfordringer, som andre gør sig på elbilejernes vegne heriblandt rækkevidde-angst. Det havde jeg de første tre-fire dage og så har jeg ikke tænkt mere over det, for som de fleste andre elbilejere, har vi en lader herhjemme, så i det daglige er rækkevidden ikke noget problem, siger han.

- Desuden er jeg blevet meget klogere på, hvilken infrastruktur vi er nødt til at sikre her i Danmark, hvis vi vil have folk over i elbiler. De erfaringer har jeg selvfølgelig delt med mine partifæller på Christiansborg, for som det er nu, er der en del lovgivning, der bremser, at vi i byrådet kan udbygge lader-netværket i Mariagerfjord Kommune til gavn for vores borgere og besøgende, fortsætter Leif Skaarup.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce