Annonce
Mariager Avis

Teaterfestival på vej til børnene

Hans Poulsen (tv) fra Udviklingspuljen overrakte en en bevilling på 200.000 til udvalgsformand Svend Madsen og udvalgsformand Jane Grøn. Foto: Mariagerfjord Kommune
Et væld af teaterforestillinger venter på yngste børn i Mariagerfjord Kommune
Annonce

Mariager: Ikke færre end 10 teatergrupper står på spring til at underholde alle børn i alderen 1 til 10 år i løbet af efteråret.

Bag den kolossale kulturelle satsning står Mariagerfjord Kommune og 'De Selvejende Institutioners Udviklingspulje', der blev etableret i sin tid, da Red Barnets institutioner i Hobro blev afviklet.

Hans Poulsen, der er formand for udviklingspuljen, glæder sig over at støtte det gode formål med 200.000 kroner.

- Vi er blevet betroet nogle midler, som skal skabe livsglæde og gode børneoplevelser i vores børneinstitutioner. Derfor er jeg glad for, at Mariagerfjord Kommune bakker op vores ide op om at skabe en festival, som bringer den professionelle teaterkunst ud i kommunens dagpleje, vuggestuer, børnehaver og skoler, siger Hans Poulsen.

Annonce

86 forestillinger

Børneteaterfestivalen har 86 forestillinger på programmet. Jane Grøn, som er formand for Udvalget for Kultur og Fritid, ser frem til, at festivalen løber af stablen.

- I udvalget tillægger vi det stor værdi, at alle børn stifter bekendtskab med den professionelle scenekunst og får nogle kulturelle oplevelser, som rummer kvalitet og fordybelse. Derfor var vi naturligvis med på ideen om at skabe børneteaterfestival i Mariagerfjord Kommune, siger Jane Grøn.

Programmet for årets børneteaterfestival indeholder 86 forestillinger. Foto: Mariagerfjord Kommune

Udover selve forestillingerne byder festivalen på workshops for børnehavebørn, hvor de kan prøve kræfter med skuespil, samt et kursus for lærere og pædagoger, der klæder dem på til at arbejde med teater i undervisningen. Festivalen skal nemlig inspirere både store og små.

- Det er godt, at kunsterne kommer ud på institutionerne og inspirerer vores pædagogiske personale til at sætte ekstra fokus på kunst og kultur for de mindste, siger Svend Madsen, der formand for Udvalget for Børn og Familie.

Annonce

Unik oplevelse

- Vi ser børneteaterfestivalen som en enestående mulighed for at give børn en unik kulturel oplevelse og styrke samspillet mellem vores kulturliv, skoler og børneinstitutioner, tilføjer Svend Madsen.

Festivalen afløser børnekulturugen, som Mariagerfjord Kommune har været tovholder for i de seneste år.

Himmerlands Teater Hobro er en vigtig samarbejdspartner for børneteaterfestivalen. Teatret har nemlig inviteret folkeskolerne 2. og 3. klasser til forestillingen "Grevens fejde", som har høstet store roser for blandt anmelderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce