Annonce
Mariager Avis

Thaimassage uden fordomme - kun for sundheden

Thonpai-klinikken ligger Fjordgade 1B i Mariager. Foto: Louise Bruun Høfler

I efteråret slog 36-årige Bantika Madsen dørene op til klinikken »Thonpai« på Fjordgade i Mariager, hvor hun tilbyder dybdegående massage med teknikker fra sit hjemland Thailand. Og lad det være sagt med det samme: Her får du ingen anden »happy ending« end den, dine ryg- og nakkemuskler måtte føle efter en times forkælelse. Det har enkelte af kunderne dog lidt svært ved at forstå.

Annonce
I efteråret slog 36-årige Bantika Madsen dørene op til klinikken »Thonpai« på Fjordgade i Mariager, hvor hun tilbyder dybdegående massage med teknikker fra sit hjemland Thailand. Og lad det være sagt med det samme: Her får du ingen anden »happy ending« end den, dine ryg- og nakkemuskler måtte føle efter en times forkælelse. Det har enkelte af kunderne dog lidt svært ved at forstå.
»Jeg åbnede klinikken i oktober sammen med mine veninder, Chinda Khamdi og Wuttinee Chatasupon, og siden da har vi alle tre kæmpet mod fordommen om, at thai-massører også tilbyder en helt anden »service« til kunderne,« forklarer Bantika Madsen og tilføjer, at veninderne i starten blev både chokerede og sure, når de mandlige kunder pludselig smed undertøjet under behandlingen. Nu har de dog lært at tackle det med et smil og en høflig, men meget bestemt, forklaring af, at de under ingen omstændigheder tilbyder seksuelle ydelser.
»Jeg er uddannet social- og sundhedshjælper og har under min uddannelse lært en masse om pædagogik og forståelse for andre mennesker, så jeg er nok den, der har taget disse misforståelser mest roligt, ligesom jeg har forklaret mine kolleger, at kunderne jo ikke kan vide, at vi ikke driver sådan et sted, og at vi derfor skal forklare dem det på en pæn måde, så de ikke går herfra med alt for røde ører,« fortæller hun.
Annonce

Navnet er vigtigt

Bantika Madsen tror ikke, at sådanne misforståelser helt kan undgås, men hun har alligevel gjort sit for, at der ikke opstår flere end højst nødvendigt.
Privat bor Bantika Madsen i Hobro med sin femårige søn og 13-årige datter. Inden længe flytter de dog til Mariager for at komme tættere på klinikken. Foto: Louise Bruun Høfler
»Da jeg skulle finde på et navn til klinikken, var jeg eksempelvis meget bevidst om, at den hverken skulle hedde noget med »thai« eller »massage«, fordi jeg frygtede, at de ord ville lede tankerne hen til den type massører, som vi ikke vil sammenlignes med,« fortæller hun og fortsætter:
»Derfor valgte jeg i stedet navnet »Thonpai«, som betyder bambus på thailandsk. Bambus symboliserer nemlig et langt og sundt liv, da det er en plante, som sjældent får sygdomme og som nærmest er umulig at slå ihjel.«
Det navn er da også meget passende for klinikken, da en sund krop, og dermed et sundt liv, netop er det, de tre kvinder vil hjælpe kunderne til at få.
»I Danmark er der rigtig mange, der går rundt med ondt i ryg og nakke. Det kan blandt andet skyldes et fysisk hårdt arbejde, kontorarbejde, stress, en usund livsstil eller det kolde danske vejr, som får folk til ubevidst at gå rundt med løftede, anspændte skuldre. Men den slags gener kan vi hjælpe folk af med,« forklarer Bantika Madsen og tilføjer, at både hun og klinikkens øvrige to medarbejdere i den forbindelse har taget et kursus hos organisationen »Middleway«, som blandt andet underviser i en særlig massage-teknik.
»Med den form for massage anvender vi teknikker fra både Thailand og Kina, som både er hårdere og mere dybdegående end den massage, man typisk får i Danmark,« fortæller hun og fastslår med et lille grin, at det dog ikke betyder, at de spadserer rundt på ryggen af folk.
»Vi bruger hverken albuer eller fødder til massagen, som man gør nogle steder i Thailand - vi bruger kun vores hænder og olie.«
Annonce

Vil undervise andre massører

Selv om klinikken i Fjordgade kun er to måneder gammel, og Bantika Madsen først selv begyndte der på fuldtid 1. december, hvor hun sagde farvel til sit tidligere job på Sødisbakke, er ambitionerne allerede store.
»Jeg har masseret, siden jeg var helt lille i Thailand, hvor jeg blev bedt om at gå rundt på mine forældres rygge og træde på nogle bestemte punkter, når de havde arbejdet i marken. Det var før jeg overhovedet vidste, at det var massage. Det betyder dog ikke, at jeg har tænkt mig at massere hele mit liv, nu hvor jeg har åbnet klinikken i Mariager,« fastslår hun.
Bantika har nemlig også en drøm om at give sin viden videre til andre.
»Mit mål er at blive underviser i middleway-konceptet, så jeg både kan undervise danske og thailandske massører i den teknik, og måske hjælpe dem med at åbne klinikker som min forskellige steder i landet,« forklarer hun.
I første omgang er det dog den nyåbnede klinik, der får Bantikas fulde opmærksomhed.
»Nu skal jeg lige have noget markedsføringsmateriale klar, og så har jeg tænkt mig at tage rundt til virksomhederne i området og tilbyde dem medarbejderordninger,« afslører hun.
Annonce

Adresse

,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce