Annonce
Mariager Avis

Trivsel og arbejdsglæde i top i Mariagerfjord

Kommunaldirektør Lars Clement er meget glad for resultatet af den seneste trivselsundersøgelse. Foto: Mariagerfjord Kommune
Kommunens ansatte trives bedre på jobbet, end de gjorde for tre år siden.
Annonce

Mariagerfjord: Hvert tredje år tager Mariagerfjord Kommune temperaturen på de ansattes arbejdsglæde og trivsel, og den nyeste undersøgelse, som netop er landet på kommunaldirektørens bord, vækker stor glæde. Det går nemlig fremad med arbejdsglæden og trivslen i hele organisationen.

- Vi ser, at vores ansatte trives bedre på jobbet, end de gjorde for tre år siden. Det er jeg naturligvis stolt af. Det vidner nemlig om, at vi er godt på vej i den rigtige retning, og det på trods af nogle år præget af ganske store økonomiske udfordringer, som ledere og medarbejdere i fællesskab har bakset med, siger kommunaldirektør Lars Clement.

Den nye trivselsundersøgelse viser, at det går fremad med de ansattes generelle tilfredshed med at gå på arbejde. Her bliver der målt på psykologisk tryghed som et udtryk for tillid, og det er et af de områder, hvor tilfredsheden topper.

- Vi scorer højt på tillid, og det er en flot cadeau til det gode og konstruktive samarbejde i vores MED-udvalg. Vi har arbejdet intensivt med at skabe en arbejdskultur, hvor alle kan være trygge ved at begå fejl, sige til og fra og være modige, når de prøver noget nyt, siger Lars Clement.

Annonce

Også plads til forbedring

Selv om det generelle billede ser flot ud, er der også områder, hvor der er plads til forbedring. Det handler primært om krav til arbejdet og forudsigelighed i arbejdsdagen.

- Det tager vi meget seriøst. Vi vil både i MED-udvalgene og på de enkelte arbejdspladser drøfte, hvordan vi skaber større harmoni mellem krav, kompetencer og ressourcer, så alle vores ledere og medarbejdere oplever balance i arbejdsdagen, slutter Lars Clement.

Alle ledere og medarbejdere i Mariagerfjord Kommune har fået et spørgeskema, der sætter fokus på psykisk arbejdsmiljø, tryghed og trivsel. Desuden rummer undersøgelsen spørgsmål, der evaluerer den nærmeste leder. I år har ikke mindre end 87 procent svaret på spørgeskemaet. Det er en væsentlig fremgang siden sidste undersøgelse, hvor 75 procent udfyldte skemaet.

Personalechef Flemming Bækby Nielsen er glad for den høje svarprocent.

- Det er tilfredsstillende, at så mange har svaret på undersøgelsen, fordi det betyder, at vi kan stole på resultaterne. Jeg ved, at både ledere og tillidsfolk har lavet et stort benarbejde for at skabe opmærksomhed om undersøgelsen, og det er dejligt, at så mange bakker op, siger Flemming Bækby Nielsen.

Midt i marts mødes alle ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter til en fælles temadag, hvor de vil planlægge de lokale dialoger på kommunens arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce