Annonce
Mariager Avis

Turbåden Svanen knokler for at redde sæsonen

Skipper Elo Kjærsgaard er garant for, at Svanen kommer trygt både frem og tilbage. Foto: Morten Lund
Siden genåbningen er det gået flot - og Svanen planlægger ekstra ture i løbet af sensommeren.
Annonce

Mariager: Besætningen mokker landgangsbroen på plads til Svanen, dagens passagerer gelejdes ombord med rollatorer og støtte-arme, og med den både klappeglade og populære skibshund, Chivas, på plads, lyder hornet, der signalerer afgang fra havnen i Hadsund. Turbåden Svanen lægger fra land på dagens første tur, som er en specialtur for plejehjemsbeboere fra teglgården i Als.

Ved rattet står skipper Elo Kjærsgaard, som har ansvaret for den to timers tur, der ligger og venter på Mariager Fjord. Dagens rute går fra Hadsund til Kongsdal halvvejs i Hobro og retur.

- Det tager et par timer, hvilket er en passende tur for de ældre mennesker, der er med i dag. Når vi sejler vores almindelige ture med turister, sejler vi lidt længere, siger medejer af Svanen, Peter Bøgh.

Annonce

Skindet på næsen

- Da vi startede vores sejladser igen efter nedlukningen i juni, gik det lidt langsomt i starten, men i løbet af juli har vi haft flere passagerer, end vi plejer at have. Vi arrangerer også flere ture frem mod efterårsferien, end vi almindeligvis gør, så håbet er, at vi holder skindet på næsen efter nedlukningen, siger han.


Vi fik bygget Svanen i 1994, hvor min mor og jeg selv tegnede fartøjet, som så blev bygget i Hvide Sande

Peter Bøgh, medejer af Svanen


Svanen er en familiedrevet virksomhed, som i dag drives af tre generationer: Peter Bøghs 82-årige mor passer telefonen, Peter Bøgh selv sejler af og til med på turen, når det administrative arbejde tillader det - og sønnen Magnus Bøgh er også blevet klædt på til at kunne føre Svanen.

- Vi fik bygget Svanen i 1994, hvor min mor og jeg selv tegnede fartøjet, som så blev bygget i Hvide Sande, fortæller Peter Bøgh.

Annonce

Børnefamilier og naturelskere

Passagererne i Svanen i løbet af sæsonen er en blandet flok - med en overvægt af børnefamilier, bedsteforældre og naturelskere.

Og der er virkelig meget natur at nyde på vejen ind og ud af fjorden, hvor træerne brydes af større eller mindre bebyggelser. Blandt andet fører dagens rute Svanen tæt forbi de gamle cementfabrikker hos Dania.

Annonce

Elektronisk guide

En nyskabelse, som Peter Bøgh har i støbeskeen på Svanen er en elektronisk guide, der fortæller om, hvad turen viser.

- Men Elo Kjærsgaard guider også gerne, når han ikke lige skal koncentrere sig om at føre skibet sikkert gennem fjorden.

- Og jeg er sikker på, at min guidning vil være bedre end en elektronisk,  siger han og fortsætter:

- Når jeg står ansigt til ansigt med gæsterne, kan jeg bedre  vurdere, hvad folk gerne vil vide. For eksempel om de er mest interesserede i naturen eller fjordens historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Mariager Avis

- Jeg tager gerne en vikartime

Annonce