Annonce
Mariager Avis

Tysk og spansk rykker på Handelsgymnasiet

Frederik Bæk Jacobsen ses her med sine kolleger i Østrig under sin studierejse. PR-foto
Eleverne på Handelsgymnasiet i Hobro lærer tysk og spansk på studierejser, hvor de arbejder for lokale virksomheder.
Annonce

Hobro: Fag som tysk og spansk bliver ikke tilgodeset på den politiske dagsorden, og flere uddannelsesinstitutioner dropper sprogene. Seneste eksempel er Aalborg Universitet, der stopper for optag af studerende til tysk og spansk på grund af for få tilmeldinger.

Men på Handelsgymnasiet i Hobro bliver de to sprogfag boostet, blandt andet ved at alle elever hvert år rejser til udlandet og træner sprog og interkulturelle kompetencer. I 1.g er alle elever en uge i London, i 2.g kommer alle elever ud af bruge deres tysk eller spansk; gennem EUs Erasmus+ program er eleverne på 14 dages ophold i Østrig, hvis de har tysk, og i Spanien, hvis de har spansk. Endelig er alle elever en uge i Polen i 3.g.

Elevernes egenbetaling er maksimalt 3000 kroner pr. rejse.

I Erasmus+programmet skal eleverne i praktik hos virksomheder i henholdsvis Malaga og Mayrhofen. Spanskeleverne går desuden i fem dages sprogskole under deres ophold i Malaga.

- Den form for studierejse er udfordrende, men eleverne klarer den til praktikstedernes store tilfredshed, og deres fremmedsprog får et boost, siger en glad rektor, der selv har skabt kontakt til alle praktikstederne i Østrig.

Mark Pil Topholt arbejde i Malaga, og hver lærte han at bruge spansk i daglig tale. PR-foto
Annonce

Lærerige oplevelser

En af eleverne er Frederik Bæk Jacobsen fra Hobro, der var i praktik på Konditoriet Kostner i Mayrhofen.

- Jeg var i praktik i en café, hvor jeg skulle bruge det tyske sprog en del, når jeg betjente kunderne. Via arbejdet i caféen fik jeg også en fornemmelse af den østrigske kultur. Alt i alt var det en god og lærerig tur, siger han.

Også spanskeleven Mark Pil Topholt fra Hobro, der var i praktik på restauranten "Mama Mia Pizzeria" i Málaga, er glad for sin erfaring.

- I restauranten var der altid højt humør trods sene arbejdstider og højt pres på. Jeg lærte mere spansk, end jeg kunne have gjort hjemme i Danmark, og den spanske kultur var meget anderledes end den danske, hvilket gjorde det sjovt og spændende at være en del af i 14 dage, siger han.

Det er tredje år, Tradium Handelsgymnasiet i Hobro kører studierejser efter dette koncept.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce