Annonce
Mariager Avis

Udsigt til bedre mobil-signaler

De skraverede områder angiver, hvor mobil-selskaberne indenfor de næste to år skal forbedre signal-forholdene. Det gælder bl. a. Vester Tørslev, Fladbjerg-Assens og Ajstrup. Ill.: Mariagerfjord Kommune
Bedre mobilløsninger undervejs i Mariagerfjord Kommune.
Annonce

Mariagerfjord: Det har længe været en kendt sag, at mange områder i Mariagerfjord Kommune er udfordret på mobildækning. Såvel borgere som medarbejdere i både kommunen og private virksomheder oplever udfald på deres mobiltelefon, når de bevæger sig rundt. Teleselskaberne sætter heldigvis løbende nye master op, men udfordringen er, at der i Danmark er tre store netværksudbydere, der indbyrdes kæmper om markedet, oplyser Jens MaarupLykke, der er konsulent for digtal infrastruktur i Mariagerfjord Kommune.

- Borgerne oplever, at én udbyder står stærkt i et område, men svagt andre steder. Et krav i forbindelse med etablering af nye master er, at der tilbydes masteplads til konkurrenterne, men det fungerer ikke altid i praksis, selvom forbrugerne presser på, fortsætter Jens Lykke

Annonce

Fem nye master

God mobildækning giver mulighed for at bo og arbejde i hele landet, så der er et bredt politisk ønske om, at mobildækningen skal forbedres.

Staten har mulighed for at stille krav til teleudbyderne. Det sker i forbindelse med de frekvensauktioner, der afholdes med mellemrum. På den seneste auktion forpligtede selskaberne til at placere master i 212 områder i hele landet. I Mariagerfjord Kommune drejer det sig om fem områder:

  • Området vest for Hvilsom (TDC)
  • Området syd for Vester Tørslev (3-mobil)
  • Området ved Kielstrup (TDC)
  • Området ved Fladbjerg (3-mobil)
  • Området ved Ajstrup-Lystrup (Telia/Telenor)

Indenfor de næste to år skal de nævnte udbydere have foretaget en masteplacering i de specifikke områder.

- Telemaster pynter jo ikke altid i landsskabet, men modsat er vi nødt til at være fleksible og vise imødekommenhed, hvis vi sammen skal løse denne store udfordring, understreger Jens Lykke.

- Dette er et skridt på vejen, men borgerhenvendelser direkte til teleudbyderne har også en vis effekt, tilføjer han.

I løbet af de kommende år vil en ny teleteknologi skulle ind over landet. Det nye 5G-netværk vil gøre sit indtog og sætte nye standarder. Om dette betyder flere master, er endnu ikke helt klart, idet man gør sig overvejelser om at udnytte lygtepæle m. v.i den nye infrastruktur.

5G er mange gange hurtigere end det nuværende 4G og vil på længere sigt kunne være med til at løfte teknolgier med førerløse biler m.v.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce