Annonce
Mariager Avis

Udvalgsformand tager kritik af nye boligers højde helt roligt: De eneste boliger, de kan genere, er deres egne

Ligesom nu var Jørgen Hammer Sørensen (DF) formand for udvalget for teknik og miljø, da Himmerland Boligforening i 2020 fik dispensation fra lokalplanen, så foreningen kunne bygge i 2½ etagers højde på Ny Havnevej 11. Netop byggeriets højde bliver nu kritiseret af flere, men det tager udvalgsformanden roligt. "Vi laver jo lokalplaner inden, vi kender eventuelle bygherres ønsker for at bygge på området. Hvis vi havde vidst, at der kom en bygherre, der ville bygge i 2½ etage, havde vi lavet en lokalplan, hvor der stod, at der måtte bygges i 2½ etage. Så det har jeg ingen problemer med", siger han. Arkivfoto: Frank Pedersen
Himmerland Boligforening fik dispensation fra lokalplanen, så den kunne bygge i 2½ etages højde på Ny Havnevej 11. Netop højden bliver nu kritiseret af flere for at skæmme udsigten til fjorden. Formand for udvalget for teknik og miljø, Jørgen Hammer Sørensen (DF), fortryder på ingen måde, at han var med til at give dispensationen.

Mariager: Ligesom han er nu, var Jørgen Hammer Sørensen (DF) formand for udvalget for teknik og miljø i Mariagerfjord Kommune, da Himmerland Boligforening i 2020 fik dispensation fra lokalplanen, der omfatter Ny Havnevej 11, i forbindelse med byggeri af i alt 54 lejligheder på området.

Af lokalplanen fremgår det, at der må bygges boliger i en højde af 1½ etage, men med dispensationen fik boligforeningen mulighed for at bygge i 2½ etages højde.

Nu hvor byggeriet er godt i gang, og der er kommet tag på flere af bygningerne, er der flere, der kritiserer det for at være for højt, og at det skæmmer udsigten til Mariager Fjord.

Annonce

Jørgen Hammer Sørensen tager kritikken helt roligt og forklarer, at dispensation blev givet dels fordi, det var Himmerland Boligforenings ønske, og dels fordi, den række boliger, der ligger lige bag det nye byggeri, allerede på det tidspunkt var udlagt til også at skulle blive i en højde af 2½ etage. Boligerne er den gamle Mariager Andelsboligforening, som i dag også ejes og administreres af Himmerland Boligforening.

- Det betød, at byggeriet på Ny Havnevej kun ville tage udsigt fra boliger, der på det tidspunkt endnu ikke var bygget, siger Jørgen Hammer Sørensen.

- Så jeg kan slet ikke følge kritikken af, at boligerne på Ny Havnevej skulle være for høje. For de eneste boliger, de kan tage udsigten fra, er bygherrens egne. De eneste, de kan genere, er dem selv, fortsætter han.

2½ etage er ingen højde

Jørgen Hammer Sørensen kalder desuden en bygning med en højde på 2½ etage for ingenting sammenlignet med, hvad der bygges på havneområder andre steder i kommunen.

- I Hadsund er man eksempelvis oppe på fire etager, og det er dog noget mere, selv om jeg godt ved, at Hadsund med skrænterne er en anden type by end Mariager, siger han og fortsætter:

- I dag bygger man stort set ikke lavere end 2½ etage nogen steder, med mindre der er tale om et parcelhus.

Jørgen Hammer Sørensen afviser blankt, at den aktuelle kritik af byggeriet i Mariager giver ham anledning til fremover at være mere forsigtig med at give dispensation fra lokalplaner i lignende situationer.

- På ingen måde. Vi laver jo lokalplaner inden, vi kender eventuelle bygherres ønsker for at bygge på området. Hvis vi havde vidst, at der kom en bygherre, der ville bygge i 2½ etage, havde vi lavet en lokalplan, hvor der stod, at der måtte bygges i 2½ etage. Så det har jeg ingen problemer med, siger han.

Annonce
Mariager Avis

Evald Olesen slog på tromme for Mariager

Annonce
Mariager Avis

Nu kommer der godtfolk i bybilledet: Statuer af markante mariagerboer skal forskønne Mariager og fortælle historier

Annonce
Mariager Avis

Har købt et lille lokomotiv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Mariager er igen aktiv i Danmarks Indsamlingen

Mariager Avis

Adnan åbner spisested i Mariager og drømmer om selv at flytte med

Mariager Avis

Fortiden dukker op af jorden, når Rasmus Nielsen går en tur

Mariager Avis

En joke blev til et maratonløb: Efter fire års træning i Mariagerløberne fejrede Anni 50-års fødselsdag med at løbe et maratonløb.

Mariager Avis

Direktør for Himmerland Boligforening: - Byggerier skal  ikke kun have værdi for dem, der går forbi

Mariager Avis

Udvalgsformand tager kritik af nye boligers højde helt roligt: De eneste boliger, de kan genere, er deres egne

Ugeavisen Bramming

Skinner fra Grindstedbanen får nyt liv på veteranbane

Annonce