Annonce
Mariager Avis

Udvalgsformand tager kritik af nye boligers højde helt roligt: De eneste boliger, de kan genere, er deres egne

Ligesom nu var Jørgen Hammer Sørensen (DF) formand for udvalget for teknik og miljø, da Himmerland Boligforening i 2020 fik dispensation fra lokalplanen, så foreningen kunne bygge i 2½ etagers højde på Ny Havnevej 11. Netop byggeriets højde bliver nu kritiseret af flere, men det tager udvalgsformanden roligt. "Vi laver jo lokalplaner inden, vi kender eventuelle bygherres ønsker for at bygge på området. Hvis vi havde vidst, at der kom en bygherre, der ville bygge i 2½ etage, havde vi lavet en lokalplan, hvor der stod, at der måtte bygges i 2½ etage. Så det har jeg ingen problemer med", siger han. Arkivfoto: Frank Pedersen
Himmerland Boligforening fik dispensation fra lokalplanen, så den kunne bygge i 2½ etages højde på Ny Havnevej 11. Netop højden bliver nu kritiseret af flere for at skæmme udsigten til fjorden. Formand for udvalget for teknik og miljø, Jørgen Hammer Sørensen (DF), fortryder på ingen måde, at han var med til at give dispensationen.

Mariager: Ligesom han er nu, var Jørgen Hammer Sørensen (DF) formand for udvalget for teknik og miljø i Mariagerfjord Kommune, da Himmerland Boligforening i 2020 fik dispensation fra lokalplanen, der omfatter Ny Havnevej 11, i forbindelse med byggeri af i alt 54 lejligheder på området.

Af lokalplanen fremgår det, at der må bygges boliger i en højde af 1½ etage, men med dispensationen fik boligforeningen mulighed for at bygge i 2½ etages højde.

Nu hvor byggeriet er godt i gang, og der er kommet tag på flere af bygningerne, er der flere, der kritiserer det for at være for højt, og at det skæmmer udsigten til Mariager Fjord.

Annonce

Jørgen Hammer Sørensen tager kritikken helt roligt og forklarer, at dispensation blev givet dels fordi, det var Himmerland Boligforenings ønske, og dels fordi, den række boliger, der ligger lige bag det nye byggeri, allerede på det tidspunkt var udlagt til også at skulle blive i en højde af 2½ etage. Boligerne er den gamle Mariager Andelsboligforening, som i dag også ejes og administreres af Himmerland Boligforening.

- Det betød, at byggeriet på Ny Havnevej kun ville tage udsigt fra boliger, der på det tidspunkt endnu ikke var bygget, siger Jørgen Hammer Sørensen.

- Så jeg kan slet ikke følge kritikken af, at boligerne på Ny Havnevej skulle være for høje. For de eneste boliger, de kan tage udsigten fra, er bygherrens egne. De eneste, de kan genere, er dem selv, fortsætter han.

2½ etage er ingen højde

Jørgen Hammer Sørensen kalder desuden en bygning med en højde på 2½ etage for ingenting sammenlignet med, hvad der bygges på havneområder andre steder i kommunen.

- I Hadsund er man eksempelvis oppe på fire etager, og det er dog noget mere, selv om jeg godt ved, at Hadsund med skrænterne er en anden type by end Mariager, siger han og fortsætter:

- I dag bygger man stort set ikke lavere end 2½ etage nogen steder, med mindre der er tale om et parcelhus.

Jørgen Hammer Sørensen afviser blankt, at den aktuelle kritik af byggeriet i Mariager giver ham anledning til fremover at være mere forsigtig med at give dispensation fra lokalplaner i lignende situationer.

- På ingen måde. Vi laver jo lokalplaner inden, vi kender eventuelle bygherres ønsker for at bygge på området. Hvis vi havde vidst, at der kom en bygherre, der ville bygge i 2½ etage, havde vi lavet en lokalplan, hvor der stod, at der måtte bygges i 2½ etage. Så det har jeg ingen problemer med, siger han.

Annonce
Mariager Avis

Inger Støjberg inviterer til stor fest på lokalt slot: - Der er rigtig gang i kagebageriet

Annonce
Mariager Avis

Da Thomas drejede nøglen blev bilen omspændt af flammer: 38-års ejerskab af en Triumph TR6 fik en brat afslutning

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Annonce