Annonce
Mariager Avis

Undersøgelser af forurenet grund udsætter byggeri af daginstitution

Arkivfoto: Mariagerfjord Kommune
Mariagerfjord Kommune ønsker yderligere undersøgelser af grund på Solvej 10 i Hobro, hvor en ny daginstitution skal bygges.
Annonce

Hobro: Planen er, at der i sommeren 2021 skal stå en helt ny daginstitution klar i Hobro med børnehave, vuggestue og dagpleje. Mariagerfjord Kommune har i flere omgange lavet undersøgelser af grunden for at sikre, at børn og personale trygt kan opholde sig der. Den nyeste undersøgelse viser, at dele af grunden er forurenet i en grad, så der er behov for nærmere undersøgelser.

- Vi vil være helt sikre på, at børn og personale kan opholde sig på grunden uden helbredsmæssige risici. Derfor skal området nu undersøges grundigt, selvom vi må sætte licitationen i bero, siger Peter Møller Rasmussen i en pressemeddelelse.

Direktøren anerkender, at udsættelsen af licitationen er rigtig træls for de entreprenører, der ønsker at byde på byggeriet af den nye daginstitution.

- Vi er kede af forløbet og vi anerkender, at vi burde havde undersøgt grunden grundigere, inden vi sendte byggeriet i licitation. Derfor vil vi gennemgå vores arbejdsgange og tage en dialog med vores rådgivere, så vi undgår, at en lignende situation opstår i fremtiden, siger direktøren.

Annonce

Mindst et halvt år forsinket

Den nyeste undersøgelse viser, at et mindre område ved skellet til Banegårdsvej 22 er forurenet med klorforbindelser, som stammer fra et tidligere renseri. Desuden tyder det på, at der kan være slagger på en større del af grunden end først antaget. Det er årsagen til, at regionen og kommunen ønsker ekstra undersøgelser.

- Nu må vi hurtigst muligt have undersøgt omfanget af forureningen, så vi får et overblik over, hvad der skal til for at rense grunden på betryggende vis. Hvis der er den mindste tvivl om sikkerheden, bygger vi ikke en daginstitution på Solvej 10, siger Peter Møller Rasmussen.

- Uanset hvad undersøgelserne viser, må vi forvente, at udgifterne til at løse udfordringen vil kræve ekstra midler, tilføjer direktøren.

Resultaterne af undersøgelserne er klar i begyndelsen af januar og kommunen har udsat licitationen til 23. marts. Det betyder i praksis, at byggeplanerne bliver forsinket med mindst et halvt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce