Annonce
Mariager Avis

Venskab blev første skridt mod en lysere tilværelse

Mariagerfjord Kommunes 'Lær-at-takle-kursus' har været en øjenåbner for Julie Frederiksen (t.v.) og Katrine Sand (t.h.). Foto: Mariagerfjord Kommune
For Julie Frederiksen og Katrine Sand blev et kursus for unge med angst og depression til et venskab og en lysere tilværelse.
Annonce

Mariager: Julie og Katrine meldte sig til Mariagerfjord Kommunes ´Lær-at-takle-kursus, som er skræddersyet til at give unge viden og redskaber til at takle hverdagen og de situationer, der fremkalder angst. Kurset har også fokus på det sociale fællesskab mellem unge, som er samme i båd. Det har i følge Julie Frederiksen været en øjenåbner.

- Det har været en god oplevelse at møde andre i samme situation som mig. Vi støtter og hjælper hinanden med vores erfaringer og ideer og så er det bare rart at vide, at man ikke er alene, siger Julie.

- Vi har fået nogle gode redskaber til at håndtere angsten, men det er mindst lige så vigtigt, at vi har fået et godt socialt fællesskab, hvor vi kan hjælpe hinanden med at bruge værktøjerne i praksis, fortæller Katrine.

Annonce

Mange kæmper med angst

Ifølge koordinator for Lær at tackle angst og depression Sureka Santhirasegaram fra Mariagerfjord Kommune er Julie og Katrine absolut ikke de eneste unge, der kæmper med angst. Antallet er tredoblet i de sidste 10 år. Mange valgmuligheder og stadigt stigende krav i uddannelsessystemet og på de sociale medier, er nogle af forklaringerne på den kedelige udvikling, vurderer Sureka.

Mange unge går alene med problemet. En undersøgelse fra Psykiatrifonden viser, at fire ud af ti unge holder deres psykiske problemer hemmeligt for familie og venner. Det mener Sureka Santhirasegaram er et stort problem. De unge har brug for, at deres nærmeste giver dem en hånd.

- Vi ved, at mange unge har brug for støtte og hjælp, men desværre har de svært ved at tage det første skridt. De isolerer sig hjemme. Derfor er det vigtigt, at familie og venner giver dem et skub, hvis de ser, at de tunge tanker får overtaget, siger Sureka.

- På vores 'Lær-at-takle-kursus' giver vi de unge viden og redskaber, og vi laver små handleplaner fra gang til gang. Det er nemlig de små successer i dagligdagen, der bygger selvværdet op. Kurset byder blandt andet også på praktiske øvelser, såsom mindfulness som har en god effekt, forklarer Sureka.

Annonce

Ræk ud efter hjælp

Julie og Katrine håber, at flere unge, der kæmper med angst, i fremtiden vil række ud efter hjælp.

- Vi håber, at flere unge får øje på det her kursus og får modet til at møde op. Det er virkeligt noget, der kan gør en forskel for dem, siger Katrine Sand

- Det første skridt er det sværeste, men når du først kommer afsted og møder andre med samme udfordringer, vil du opleve, at du både får støtte og hjælp til en bedre hverdag, slutter Julie Frederiksen.

Julie og Katrine har fået et større udbytte af kurset, end de havde regnet med. De er nemlig blevet gode veninder og mødes nu i private sammenhænge nu, da kurset er slut.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce