Annonce
Mariager Avis

Vestkysten møder Østkysten i nyt samarbejde

Turbåden Svanen på Mariager Fjord.
To himmerlandske kommuner danner ramme for ny fælles turistdestination, der nu indkalder til stormøde om samarbejdet.
Annonce

Mariagerfjord: Fra Løgstør i vest til Øster Hurup i øst. Den nye Destination Himmerland spænder over mange muligheder med fjord, kyst, maritim kulturarv, ringborge, golfbaner og outdoor, når Vesthimmerland og Mariagerfjord kommuner sammen skal varetage en fælles turismeudvikling af Destination Himmerland via en fælles strategi og markedsføring.

Et samarbejde om Himmerland, der er vedtaget i byrådene i Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune, og som møder glæde og ambitioner med målet om at tiltrække endnu flere turister til unikke Himmerland.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, ser frem til det nye turismesamarbejde:

- Først og fremmest er jeg glad og lettet over, at vi i Vesthimmerland og Mariagerfjord står sammen om Himmerland. Vi har hver især meget at tilbyde turisterne, og sammen er vi endnu stærkere. Det gælder i forhold til at markedsføre Himmerland internationalt, og når det gælder om at skabe sammenhæng og kvalitet i de mange oplevelser, vi byder på. Som borgmester har jeg store ambitioner for samarbejdet og vores fælles destination, så lad os komme i arbejdstøjet og få synliggjort Himmerland, siger Per Bach Laursen.

Også i Mariagerfjord Kommune er der glæde at spore over det nye samarbejde i Himmerland.

- Hvis vi skal have del i den vækst, som omkringliggende destinationer oplever, så er det en forudsætning, at vi går flere kommuner sammen. Turisterne skelner ikke til kommunegrænser, men kører efter unikke oplevelser, og derfor skal kommunerne og erhvervet heller ikke gå op i kommunegrænser. Vi skal derimod glæde os til den synergi og professionalisme, som vi opnår ved at slå kræfterne sammen, og hvor målet er øge omsætningen for erhvervet og skabe endnu bedre oplevelser for turister i Himmerland, siger borgmester Mogens Jespersen.

På baggrund af det nye samarbejde om Destination Himmerland indkalder Vesthimmerland og Mariagerfjord til turisme-stormøde på rådhuset i Aars tirsdag 17. december.

Her vil Vesthimmerland og Mariagerfjord repræsenteret ved borgmestrene Per Bach Laursen og Mogens Jespersen orientere om processen med at danne det nye destinationsselskab. Turistdirektør i VisitVesthimmerland Jimmi Stæhr-Petersen og turistchef i VisitMariagerfjord Kristina Lehmann Schjøtt vil hertil også orientere om det store potentiale Himmerland har som nyetableret turismedestination:

- Vi ser frem til at orientere om det nye samarbejde og de potentialer turismen har i Himmerland. Det bliver dejligt at tage hul på det store arbejde med vores fælles turismeerhverv med nye mål og ambitioner. Samarbejdet giver vores to kommuner mulighed for at satse mere fokuseret på turismen til gavn for både udviklingen og omsætningen, siger Jimmi Stæhr-Petersen og Kristina Lehmann Schjøtt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce