Annonce
Mariager Avis

Veteranbanen inviterer på kastanjetur

Der kan blandt andet samles kastanje rpå stationen i True. Foto: MHVJ
De gamle tog skal ud at rulle mellem Mariager og Handest seks dage i efterårsferien.
Annonce

Mariager: I efterårsferien fløjtes der på ny afgang for veterantoget mellem Mariager og Handest. Seks dage i børnenes efterårsferie inviterer veteranbanen på kastanjetur ud i efterårets smukke gyldne farver.

Man kan stå på enten i Mariager eller i Handest og tage på tur i det historiske veterantog gennem de 17 maleriske kilometer i det afvekslende landskab syd for Mariager Fjord.

På stationerne i True og Vester Tørslev er der store gamle kastanjetræer, der blev plantet, da privatbanen åbnede for mere end 90 år siden. Disse gamle kæmper leverer frugter til fantasifulde og traditionsrige kastanjefigurer.

- Tag en pose med og lad børnene samle kastanjer. Vi gør et ekstra ophold på stationerne, fortæller veteranbanens driftsbestyrer, Jan Eriksen.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager ca. to timer, og der er nok at se på undervejs.

– Der er også mulighed for at stå ude på de åbne endeperroner og ”snuse” kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv, der stamper sig gennem efterårslandskabet med flittig brug af dampfløjten, fortsætter Jan Eriksen.

I Handest skal lokomotivet ud på drejeskiven for at blive vendt, inden turen går tilbage til Mariager.

Stationskiosken i Handest er åben, og her er der mulighed for at få sig en kop friskbrygget kaffe eller en øl eller vand, og børnene kan få sig en is.

Børnene har også mulighed for at køre med den røde skinnebus på modelbanen, der står opstillet i stationens pakhus

Køreplanen for kastanjetogene i efterårsferien er den samme som i sommer. Tirsdag og lørdage køres med historiske motortog, og torsdag og søndage kører det gamle damplokomotiv.

Trekantruten med bus, båd og tog kører også i efterårsferien, ligeledes efter sommerkøreplanen, med undtagelse af torsdag og den allersidste søndag.

- Så har I lyst til at se Mariager Fjord og skovene deromkring i de flotte flammende efterårsfarver i ro og mag og i historiske rammer, så planlæg allerede nu en tur med veterantoget i efterårsferien, opfordrer veteranbanens driftsbestyrer Jan Eriksen.

Torsdag i efterårsferien, 17. oktober, indbyder veteranbanen til en (u-) hyggelig aftentur ud i den mørke oktobernat med lidt gys og med ristede skumfiduser i Handest. Da kører halloween-toget kører Mariager Station kl. 17.30 og er tilbage i Mariager igen kl. 19.30. Børn under 12 år, der møder op med en udskåret græskarlygte, kommer gratis med toget i følge med en voksen

Turen mellem Mariager og Handest er hyggelig for såvel store som for små. Foto: MHVJ
Dagens høst. Foto: MHVJ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce