Annonce
Mariager Avis

Virtuel udstilling i Nørhald Kunstforening

Jernkugler udført af Matin Mølgaard.
Metalskrot bliver til bæredygtig skulpturel kunst.

Mellerup: I perioden 27. februar til 25. marts har Nørhald Kunstforening igen en virtuel udstilling, da det ikke er muligt på grund af corona-virus at lave fysiske udstillinger for tiden.

Denne gang handler det om en ganske speciel kunstart, nemlig kunsten at skabe jernkugler, fortæller Lone Kjær Nyeng fra kunstforeningen:

Kunstneren er Martin Mølgaard, der egentlig er udlært som tømrer og byggetekniker, men han kan også fremstille smukke værker i jern. Der svejses og skæres i gammelt metalskrot og jernrester fra industrien, som genanvendes til bæredygtig unik skulpturel kunst.

Hver kugle har sit eget særlige udtryk, både hvad angår størrelse og mønster, og de kan – alt efter størrelse - placeres både ude og inde. De geometriske former giver det tunge jern en lethed og en yndefuldhed, der vidner om både godt håndværk og god kunst.

Martin Mølgaard har de seneste år deltaget på flere kunstmesser og udstillinger i hele landet, ligesom han også har fremstillet større skulpturer som vartegn for lokalsamfund.

Udstillingen kan ses på hjemmesiden: noerhaldkunstforening.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce