Annonce
Melfar Posten

16 mænd på mountainbike snusede til nyt motionshold: - Der er plads til noget mandehørm

I alt 16 ryttere mødte op for at cykle med på det nye hold ved Nørre Aaby Cykelklub, "Mandfolk på MTB". Derudover deltog klubbens formand, Henrik Larsen, og både bestyrelsesmedlem Allan Henriksen og flere andre klubmedlemmer var forbi for at ønske god tur. Foto: Peter Leth-Larsen
Søndag formiddag mødte i alt 16 mænd fra Nørre Aaby og omegn op for at trille en tur på det nye cykelhold "Mandfolk på MTB".
Annonce

Nørre Aaby: - Ja, nu vælter det da frem, konstaterer Allan Henriksen, som sidder i bestyrelsen i Nørre Aaby Cykelklub, mens han spotter endnu en håndfuld ryttere på vej op ad Idrætsvej.

Han har stået klar på parkeringspladsen en halv time i forvejen sammen med klubbens formand, Henrik Larsen, for at tage imod refleksvestklædte mænd på deres firhjulede, og da klokken slår 10, kan han tælle i alt 16 deltagere på årets nye hold.

Det har navnet "Mandfolk på MTB" og er for alle, øvede som nybegyndere, der har lyst til at komme ud at trille i skoven eller på landevejene sammen med ligesindede om søndagen.

- Er der andre, der har rygerlunger? For ellers kan jeg vist godt køre hjem igen, konstaterer en af mændene i sjov, da han slutter sig til flokken.

Henrik Larsen forklarer, at holdet, som er en del af den landsdækkende kampagne "Bevæg dig for livet", netop henvender sig til de, der ikke er nær så vante med at få pulsen op.

- Det er granvoksne mænd, der kan godt lide at spise sig mætte men samtidig har brug for at komme ud at røre sig og få noget motion. Det eneste krav er, at man kører med hjelm. Og ellers kan man bare komme i det, man har, og med det, man har at køre på, siger han og tilføjer, at han håber, deltagerantallet med tiden vil komme til at ligge på omkring 30.

"Mandfolk på MTB" er for alle, der har lyst til at komme ud at røre sig i halvanden times tid om søndagen. Samtidig er det sociale en vigtig del af det, og der er plads til at snakke sammen under turen og drikke kaffe sammen bagefter. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Plads til snak

Kort efter klokken 10 kalder Allan Henriksen mountainbikerytterne hen mellem to kegler på parkeringspladsen, hvor de skal have taget fællesbillede og vil blive budt velkommen.

- Alle mandfolkene, kan vi få jer herover at stå? Og så skal vi lige trække maven ind, siger han, hvorefter Henrik Larsen tager over.

- Det glæder os helt vildt at se, at der er nogle, der gider det her koncept, hvor vi kommer ud i naturen og dyrker noget motion. Der er plads til, at vi kan få noget snak, noget mandehørm, som man kalder det, og bare have fokus på det hyggelige, siger han.

Han fortæller, at formiddagen sluttes af med en kop kaffe hos klubben, efter turen har ført mændene ned omkring Føns og primært ad asfaltveje på grund af det våde vejr.

- God tur. Og ingen punkteringer. Det har vi ikke brug for, siger Allan Henriksen, da holdet sætter i gang fra parkeringspladsen. Han er meget tilfreds med debutfremmødet.

- Vi har nemt ved det her i byen. Det er en sportsby. Hallen er omdrejningspunktet, forklarer han.

Man skal ikke være medlem af Nørre Aaby Cykelklub for at deltage på holdet, som finder sted hver søndag klokken 10. Det eneste, man skal gøre, er at møde op.

Rytterne skulle søndag omkring Føns, og så skulle de holde sig til asfaltveje, da mange af stierne i kommunen er for mudrede i det våde vejr. Ruten lå dog ikke helt fast, og den kan ændre sig fra gang til gang. Foto: Peter Leth-Larsen
Alle kan deltage på det nye mountainbikehold, og det eneste, man skal gøre, er at møde op søndag klokken 10 ved hallen i Nørre Aaby. Foto: Peter Leth-Larsen
16 ryttere deltog søndag på det nye hold "Mandfolk på MTB" sammen med formand for Nørre Aaby Cykelklub Henrik Larsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er ingen krav til, hvad man har på, så længe hjelmen er solidt plantet på hovedet. Foto: Peter Leth-Larsen
Både lokale fra Nørre Aaby og ryttere fra andre dele af kommunen mødte op til det nye hold. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce