Annonce
Melfar Posten

19 millioner fundet: Museum jager stadig fondsmidler til kommende attraktion

De 750 meter lange tunneller under Teglgårdsparken skal blive til sanseoplevelsen "Mindwalk". Illustration: Claus Pryds og Jonathan Meldgaard Houser
Museumsleder tror på, at den nye attraktion i Middelfart kan stå klar i 2023.

Middelfart: Det er blevet kaldt "et stærkt bud" på et fremtidens museum og "Middelfarts næste store fyrtårn".

Middelfart Museums projekt med at skabe et nyt museum, der tager favntag om psykisk sygdom og psykisk trivsel har tidligere fået rosende ord med på vejen.

Museet "Mind", som det hedder, blev annonceret i 2019. Siden har museumsleder Maiken Nørup haft hænderne fulde med at søge finansiering til det ambitiøse projekt, der skal ligge i Teglgårdsparken. Den ene del af projektet er et museum over jorden, mens det også er drømmen at skabe en sanseoplevelse under jorden kaldet "Mindwalk".

Annonce

Maiken Nørup fortæller, at fondsansøgninger indtil videre er gået godt, og at man nu har en del af finansieringen på plads. Blandt andet har Lokale- og Anlægsfonden og Augustinus Fonden hver givet tilsagn om fem millioner kroner til "Mind"-museet.

Lige nu har selve museet i alt fået tilsagn om 18 af de 26 millioner, museet i det gamle sindssygehospital ventes at koste. "Mindwalk"-delen til 23 millioner har indtil videre fået tildelt en million kroner.

Det har tidligere været håbet at kunne åbne dørene i 2022. Det er undervejs blevet skubbet, og Maiken Nørup håber nu, at det kan blive inden udgangen af 2023.

- Nu kan det også være, at vi skal se på, om vi skal sætte den ene del i gang før den anden. "Mind" - altså selve museumsdelen - kan vi godt igangsætte, uden at vi er klar med "mindwalk". Men vi kan ikke rigtig lave det omvendt, for "mindwalk" kræver, at der er en indgang, siger hun og fortæller, at det er noget, som bestyrelsen skal drøfte.

I tilknytning til museet "Mind" er det planen at anlægge en 4000 kvadratmeter stor park med blandt andet sansehave og stiforløb, man kan gå barfodet gennem. Illustration: Claus Pryds og Jonathan Meldgaard Houser

Når tidsplanen har forskubbet sig handler det ifølge Maiken Nørup dels om, at det ikke er altid, man er heldig, at ens projekt passer til de strategier, fondene har. Men museumslederen erkender også, at den oprindelige tidsplan måske var lige lovlig optimistisk.

-Det tager også bare tid. Når jeg efterfølgende har snakket med andre museer, er 10 år det, der nævnes mange andre steder. Fra man har de første tanker, til man får landet et projekt, siger Maiken Nørup.

Park med sansehave

Det knap 50 millioner kroner dyre projekt skal ligge i Teglgårdsparken 17. Selve museet skal bestå af 2000 kvadratmeter med udstillingslokaler, der også skal danne ramme frivillige aktører og foreninger, samt en 4000 kvadratmeter stor park med sansehave, aktivitetshave, opholdsrum og stisystemer.


Hele ideen er at bruge historien og de historiske effekter som et springbræt til at italesætte og forstå, hvad der rører sig inden for psykisk sygdom og behandling af det i dag.

Maiken Nørup, museumsleder, Middelfart Museum


I de 750 meter lange tuneller under Teglgårdsparken er det drømmen at lave sanseoplevelsen "Mindwalk". Her vil besøgende få indblik i, hvordan det er at have forskellige psykiske diagnoser gennem lyd, lys og visuelle elementer.

Det har fra start været ambitionen at skabe en attraktion, der sætter fokus på psykisk sygdom og psykisk trivsel, fortæller Maiken Nørup.

- Hele ideen er at bruge historien og de historiske effekter som et springbræt til at italesætte og forstå, hvad der rører sig inden for psykisk sygdom og behandling af det i dag, siger hun.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Læser undrer sig over, at turister vises hen til Middelfart Sparekasse: - Hvor er der skilte til de andre pengeinstitutter?

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Sluttede med udstilling: Små elever havde biodiversitet på skemaet

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Læsere er trætte af 'møg-indkørsel' ved butikscenter: Både kommunen og ejeren peger på hinanden

Melfar Posten

Med diverse kunstnere: Åbent hus på Lillebæltværftet

Melfar Posten

Blomsterbondens gør-det-selv-råd: Sådan binder du din egen buket

Melfar Posten

Regitze dyrker langsomme buketter ved Gelsted: En blomst tager den tid, en blomst tager

Melfar Posten

Efter rådhusdrama: Borgerservice rykker tilbage til Nytorv

Melfar Posten

Dennis har solgt vin i Middelfart i 20 år: - Den her by kommer jeg nok aldrig fra

Melfar Posten

Med internationale dansere: Verdensballetten kommer til Hindsgavl Slot

Melfar Posten

Skudfarlig herre kapret af Middelfart - angriberen Marcus De Claville skifter fra Næsby mod vest

Melfar Posten

For alle aldre: Kom til strandgudstjeneste i Føns

Melfar Posten

Endnu en havkajaktur ved Båring Vig

Melfar Posten

Med det tørre vejr stiger brandfare ved ukrudtafbrænding: Her er indsatslederens råd

Melfar Posten

Dyp dine egne stearinlys

Melfar Posten

Som barn hjalp Christine hjælpeløse ænder - nu bruger hun sin sommerferie som plejefamilie for kattekillinger: - Det er simpelthen så skønt

Melfar Posten

Brandfolk var på 'en af de pudsige' opgaver på marinaen: Folk blev overraskede over eksplosioner

Melfar Posten

Badning frarådes med jævne mellemrum: Sådan fungerer systemet

Melfar Posten

Kæmpe tun blev revet væk på tre timer: - Jeg kunne næsten ikke følge med

Melfar Posten

Workshops på Clay for børn og voksne: Få fingrene i leret

Melfar Posten

Som den ene af to byer: Stort Flying Superkids-event kommer til Middelfart

Melfar Posten

Må holde åbent til 2: Så i aften vender karaoke tilbage til Kolibrien

Melfar Posten

Med musik, mad og præmieoverrækkelse: Store sejlskibe kommer til Middelfart

Melfar Posten

Undervandsengen blomstrer

Annonce