Annonce
Melfar Posten

50 år gamle tekster om broen vidner om børnenes fantasi: Læs dem her

Børnenes tekster blev bragt i Middelfart Venstreblad. Den avis, der senere blev til Fyens Stiftstidendes Middelfart-sider. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Læs her, hvilke tanker børnene fra 5.b gjorde sig om Den Ny Lillebæltsbro, da den stod færdig i 1970.
Annonce

En formningslærer gav i 1970 sine femteklasseselever en opgave.

De skulle skrive om den dengang helt nye lillebæltsbro. Ellers var der ingen regler.

Middelfart Venstreblad, der senere blev til Fyens Stiftstidendes Middelfart-sider, bragte dengang et udvalg af teksterne.

De små tekster har nu fået nyt liv på Middelfart Museum på den nye udstilling om Den Ny Lillebæltsbro, der i år har 50 års jubilæum.

Dengang i 1970 blev teksterne bragt i deres uredigerede form. Uden korrekturrettelser.

Det samme gør vi her med tre af dem.

Den nye bro og fiskene

"Det må være mærkeligt for fiskene at svømme og samtidig kikke op på broen, tænk sig, hvis der lige faldt en kæmpe muresten ned i hovedet på en fisk så ville den da få et blåt mærke, nå nu har jeg fortalt dig om fiskene så vil jeg fortælle dig om jorden."

Hængekøjen

"Jeg syntes at hængekøjen (Den Ny Lillebæltsbro) skulle males rød så fiskene ikke svømmer ind i den, og jeg syntes at der skulle hænge ure på hængekøjen så bilisterne kan se hvad klokken er, og jeg syntes at oppe på toppen af broen skulle være en restrurant og et motel, og der skulle være slyngplanter så man kunne slynge sig ud over vandet, og at der skulle udlejes faldskærme så man kunne hoppe ned oppe fra motelet og få sig et stort morgenbad."

Blomsterbroen

"Jeg syndes at den nye Blomsterbro er meget pæn. Hvis der skal være blomsterkasser på broen skal de jo vandes. Det er jo lidt besverlig at gå og vande dem med en vandkande derfor kan man jo tage nogen kapsler og spænde dem fast til broen så man kan fire dem op og ned når de skal vandes."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce