Annonce
Melfar Posten

634 børn fra Middelfart Kommune skal samle skrald i landsdækkende initiativ

I uge 15 går 634 børn fra Middelfart Kommune på jagt efter skrald i naturen. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Skoleelever og børn i dagtilbud er meldt til Danmarks Naturfredningsforenings store skraldeindsamling i uge 15.

Nordvestfyn: Hvem skal rydde op, når affald bliver smidt i naturen?

I uge 15 påtager i alt 634 børn fra Middelfart Kommune sig sin del af opgaven.

Det gør de som en del af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, hvor 137.000 børn på landsplan trækker i arbejdstøjet og støvsuger naturen for skrald fra 12. til 16. april.

Det er skoleledere, pædagoger og dagplejere, der har meldt børnene til affaldsindsamlingen.

Indsamlingen tjener flere formål, forklarer Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse. Dels bliver affaldet fjernet fra naturen og talt op, og dels har indsamlingen et pædagogisk sigte.

I år er der særligt fokus på takeaway-affald, som børnene skal tælle op. Og det kan give børnene et indtryk af, hvordan vi påvirker miljøet, skriver Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Maria Reumert Gjerding, i pressemeddelelsen.

- Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, skriver hun.

Efter affaldsindsamlingen har de tilmeldte skoler mulighed for at kåre deres egen affaldshelt.

Weekenden efter, at børnene har samlet skrald, fortsætter de voksne den 17. og 18. april. Her samler privatpersoner, foreninger og klubber ind, og det forventes, at der her vil deltage 30.000 personer på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce