Annonce
Melfar Posten

67 børn er en del af forløbet: Brenderup Realskole har igen i år lavet julelandsby

Børn i fritidsordningen på Brenderup Realskole har gennem fem uger arbejdet med årets julelandsby. Privatfoto
Annonce

Brenderup: På Brenderup Realskole tager en julelandsby form hvert år.

Der arbejdes ud fra skiftende temaer år for år, og i år har temaet været ”Julemandens værksted”. Skolen vælger temaet sammen med børnene i skolefritidsordningen, og materialerne findes i de omkringliggende skovarealer og kombineres med ting fra husholdningen eller fra genbrugsbutikker.

Indtil videre har skolen arbejdet med landsbyen i to sæsoner. Den er i alt 4 x 1,20 meter stor, og det er meningen, at der næste år skal tilbygges endnu en sektion med et nyt tema.

Hele fritidsordningen er med, når der bliver lavet indhold til julebyen. Privatfoto

- Tanken er, at der bygges videre på resultatet fra det foregående år. Det er et projekt, hvor vi giver noget til hinanden og til fællesskabet. På den måde oplever vi, at vi sammen kan mere. Vi har i år sat fem uger af, hvor vi har kunnet arbejde koncentreret med temaet, og det har givet os alle sammen tid til både at fordybe os i processen samtidig med, at det har givet os muligheden for at eksperimentere med materialerne, som ikke altid reagerer, som vi forventer, siger Malene Albenc Sørensen, der er pædagog i fritidsordningen på Brenderup Realskole, i en pressemeddelelse.

Alle børn i fritidsordningen - i alt 67 børn - har deltaget i projektet fra efterårsferien og frem til fritidsordningens julestue den 20. november.

- Børnene er meget dygtige til at beskrive deres ideer, og de tager det som en selvfølge at komme med god kritik af egne og andres produkter. Som voksen er det en fantastisk proces af være med i. Det giver os en god mulighed for at få et indblik i børnenes fantasi og forståelsesramme. Så vi lærer bestemt også mange ting i denne proces, og vi glæder os hvert år til at finde julelandsbyen frem og arbejde videre på den, siger Malene Albenc Sørensen.

Julebyen skal løbende have flere sektioner år for år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce