Annonce
Melfar Posten

9-årige Annelie har mistet sin oldefar til kræft: Nu sælger hun perleplader i brugsen for at støtte kræftforskning

9-årige Annelie Lindved Andersen og mormor Birgit Andersen tog for første - men slet ikke sidste - gang plads i SuperBrugsen i Nørre Aaby, hvorfra de sælger Annelies hjemmelavede perleplader. Pengene fra salget giver de til Knæk Cancer. Foto: Sofie Secher Karlsen
9-årige Annelie Lindved Andersen fra Nørre Aaby har selv prøvet at miste et familiemedlem til kræft. Derfor laver hun nu perleplader i massevis og sælger dem i SuperBrugsen i Nørre Aaby for at samle penge ind til kræftforskning.
Annonce

Nørre Aaby: - Jeg savner ham stadigvæk, siger 9-årige Annelie Lindved Andersen ærligt.

Hun står midt i SuperBrugsen i Nørre Aaby og sælger hjemmelavede perleplader sammen med mormor Birgit Andersen. Perlepladerne ligger spredt ud på et bord foran hende og er delt i tre prisklasser - 5 for de små, 10 for dem i mellemstørrelse og 20 kroner for de store.

De to nyder samværet og at følge, hvordan perlepladerne hurtigt forsvinder fra bordet og ender på folks køleskabe. Men årsagen til deres initiativ er mere alvorlig. Annelie har mistet sin oldefar til kræft, og det fylder i hendes bevidsthed.

- Hver gang jeg kigger ud over vandet, så tænker jeg på ham, fortæller hun, og mormor Birgit forklarer, hvordan oldefars aske blev spredt ud over Lillebælt. Af og til kaster de to i fællesskab en blomst i vandet for at vise ham, at de stadig tænker på ham.

Derfor går overskuddet fra perleplade-salget til kræftforskning gennem TV2 og Kræftens Bekæmpelses kampagne Knæk Cancer, som de seneste år er kulimineret i et kæmpestort tv-show i efteråret.

Sådan støtter du Annelie og mormor Birgit

Følg med på Facebook-siden "Annelies knæk cancer indsamling" - her skriver mormor Birgit Andersen, hvornår de næste gang står i SuperBrugsen og sælger perleplader.

Man kan betale for perlepladerne både kontant og med MobilePay til nummeret 8231AF.

Annonce

Mandag = perleplader

Det var mormor Birgit, der oprindeligt foreslog Annelie, at pengene skulle gå til kræftforskning.

"Forskning, hvordan kan det helbrede kræft?" spurgte Annelie dengang, men da mormor havde forklaret hende, hvordan forskere hele tiden arbejder på at finde nye og bedre behandlinger, gik Annelie målrettet i gang med at lave endnu flere perleplader.

Hver mandag passer Birgit sit barnebarn, og eftermiddagene har de seneste uger været helliget perleplade-produktionen. Hvor mange plader det efterhånden er blevet til, har Annelie ikke styr på. Men det er allerede mange. Rigtig mange.

Mormor Birgit og Annelie har lavet en Facebook-side for at udbrede budskabet om perlepladerne, og mange har allerede købt, doneret perler og sendt penge via MobilePay - mange gange større beløb end perlepladernes pris.

Annelie og mormor Birgit har fået lov til at stå og sælge perlepladerne i SuperBrugsen i Nørre Aaby lige så tit, de vil. Lørdag 1. februar var første gang, men de to lover, at det langt fra bliver sidste gang.

De to har sørget for både holdere og magneter til perlepladerne, så de kan komme op på køleskabet at hænge.

9-årige Annelie Lindved Andersen laver perleplader til enhver smag. Der er alt fra biler til blomster og alverdens dyr. Og der er sørget for magneter, så pladerne kan komme op at hænge på køleskabet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annelie Lindved Andersen og mormor Birgit Andersen nyder samværet og at følge, hvordan perlepladerne hurtigt forsvinder fra bordet og ender på folks køleskabe. Men årsagen til deres initiativ er mere alvorlig. Annelie har mistet sin oldefar til kræft, og det fylder i hendes bevidsthed. Foto: Sofie Secher Karlsen
Perlepladerne fås i forskellige størrelser og prisklasser, og der er sørget for, at kunderne både kan betale med kontanter og med MobilePay. Foto: Sofie Secher Karlsen
Derfor går overskuddet fra perleplade-salget til kræftforskning gennem TV2 og Kræftens Bekæmpelses kampagne Knæk Cancer, som de seneste år er kulimineret i et kæmpestort tv-show i efteråret. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce