Annonce
Melfar Posten

Aflyst open air kan mærkes på Tvillingegården: Overskuddet var øremærket nye lofter

I 2019 satte op mod 1200 publikummer sig for 11. gang til rette på Tvillingegårdens store græsplane på Båring Mark til Open air-koncert. Den mark bliver i år helt tom, da coronakrisen har tvunget folkene bag til at udskyde koncerten til 2021. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Båring Vig: Coronaens indtog har på Tvillingegården betydet, at årets helt store begivenhed - open air - ikke kan afholdes som planlagt 19. august. Begivenheden, der hvert år trækker mere end tusind gæster og bidrager med op mod 100.000 kroner i kassen, er skubbet til 18. august 2021.

Hvert år er overskuddet øremærket forbedringer på gården, og at de penge mangler i år, kan mærkes. Det fortæller Aasta Petersen, formand for Tvillingegårdens Venner.

Venneforeningen har godt 400 medlemmer, hvoraf 70-80 også arbejder frivilligt for gården med vedligehold, ved arrangementer og ved at producere håndværk, der kan sælges i butikken.

Annonce

Har lidt på kistebunden

- Kassereren har haft et let job i år, men det er ikke fordi, vi er ved at lukke. Vi har lidt på kistebunden siger Aasta Petersen og fortæller, at også forårets udeblevne busselskaber, kan mærkes.

- Heldigvis kan alle dem, vi havde booket til at spille i år, også komme næste år, tilføjer formanden.

Pengene fra de tidligere års open air-koncerter er blandt blevet brugt til etableringen af en helårs-pavillon og en omfattende renovering af det, de på gården kalder "annekset". En seperat beliggende bygning, som nu bruges til alt fra øvelokale til gårdens musikere til atelier til malergruppen. Planen var, at årets overskud skulle bruges på at hæve og forny loftet i huset, så både plads, akustik og udluftning blev bedre. Men det projekt ser lige nu ud til at måtte vente til næste år.

De seneste uger har Tvillingegården haft besøg af de første busselskaber efter corona-nedlukningen. De kommer som oftest forbi til eftermiddagskaffe og kage, og inden deres besøg har tommestokken været fremme, så de frivillige på den måde har sikret sig, at der har været mindst én meter mellem gæsterne.

Tvillingegården har det første arrangement efter coronaen 16. august - et Elvis-show med Memphis Hillbilly Cat - og det er allerede udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce