Annonce
Melfar Posten

Alle plejehjemsbeboere på Nordvestfyn forventes vaccineret onsdag: Her er rækkefølgen for, hvem der vaccineres hvornår

Torsdag 31. december 2020 blev de første vaccineret mod Covid-19 i Middelfart Kommune. Næste skridt er personer, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Foto: Mads Dalegaard
En uge efter at den første blev vaccineret i Middelfart Kommune, forventes alle interesserede plejehjemsbeboere at have fået første stik. Kommunen har hentet tilkendegivelser ind fra de næste i rækken.
Annonce

Opdateret 4. januar kl. 12.47 med rettelse af dato for færdigvaccinering af plejehjemsbeboere og igen kl. 13.18 med info om læserhenvendelse.

Nordvestfyn: Vaccinationerne mod Covid-19 er i fuld gang i Danmark, og de første i Middelfart Kommune fik et stik 31. december.

Allerede onsdag 6. januar forventes alle plejehjemsbeboere i kommunen, der har sagt ja til vaccinen, at have fået det første stik. Det oplyser sundhedschef i Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl og tilføjer, at det dermed er gået hurtigere end først antaget.

Sundhedschefen har endnu ikke det præcise antal vaccinerede, men fortæller at 90 procent af plejehjemsbeboerne har sagt ja til en vaccine.

Det baner dermed vejen for, at de næste i rækkefølgen kan komme til.

- Alle over 65, som får hjælp til både praktisk hjælp og personlig pleje - altså begge dele - har vi bedt om at få interessetilkendegivelse fra. Dem har vi været ude og hente. De skal så sendes ind til Sundhedsstyrelsen, da de er de næste, der bliver kaldt ind til vaccination sammen med frontpersonalet, siger Jeanette Rokbøl.

De personer, der er omfattet af dette næste trin, vil blive indkaldt enten via brev eller gennem e-boks.

Annonce

Styres nationalt

Redaktionen har undersøgt sagen, efter at have modtaget en henvendelse fra en læser gennem Spørg Redaktionen-værktøjet. Læseren har spurgt, hvornår vedkommende som en person i risikogruppen kan blive vaccineret.

Middelfart Kommune har ikke indflydelse på rækkefølgen for, hvem der skal vaccineres hvornår. Det bliver dikteret af de nationale sundhedsmyndigheder.

Den prioriterede rækkefølge for vaccinationer er beskrevet af Sundhedsstyrelsen kort før jul og kan ses herunder. Den kan løbende blive tilpasset, alt efter blandt andet logistiske forhold og antallet af leverede vacciner. Der er ikke sat præcise tidspunkter på de resterende faser af vaccinationsprogrammet endnu.

 1.  Personer, der bor i plejebolig med videre.
 2. Personer på 65 år eller derover, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
 3. Personer på 85 år eller derover.
 4. Personale i sundheds- og ældresektoren samt udvalgte dele af socialsektoren, der er i særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
 5. Udvalgte personer med tilstande eller sygdomme, der medfører særligt øget risiko for et alvorligt forløb med Covid-19 samt udvalgte pårørende.
 6. Udvalgte pårørende til personer med en særligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
 7. Personer mellem 80 og 84 år.
 8. Personer mellem 75 og 79 år.
 9. Personer mellem 65 og 74 år
 10. Personer under 65 år med sygdomme eller tilstande, som medfører øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med Covid-19.
 11. Personale, der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
 12. Den øvrige befolkning - muligvis efter alder.
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce