Annonce
Melfar Posten

Anders Thorsted er medlem af juryen ved Byens Bedste 2021: - Jeg kan godt lide, når nogle gør noget, som sætter os på landkortet

Anders Bo Thorsted, som er afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, skal være med til at finde de nominerede ved Byens Bedste Middelfart 2021. Foto: Michael Svenningsen
Igen i år er det op til en nedsat jury at finde de nominerede ved Byens Bedste 2021. Anders Bo Thorsted, afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, er det ene af fem medlemmer fra hele kommunen. Han ser frem til at finde de personer, forretninger eller foreninger, der har været med til at markere deres lokalområder mest.

Middelfart: Arbejdet med unge mennesker i kommunen er blevet hans levevej, men som indfødt middelfarter - med en enkelt afstikker til Odense for at studere - er Anders Bo Thorsted på mange måder en mand med fingeren på pulsen i det nordvestfynske. Omend det er med Middelfart som hjemmebane.

Eller som "sin fortid, sin nutid og sin fremtid", som han selv indrammer det.

- Det gamle Middelfart Kommune kender jeg ret godt, men jeg må med skam i stemmen erkende, at de omkringliggende byer er jeg nysgerrig på at lære mere om. Jeg forsøger at følge så godt som muligt med i, hvad der foregår, siger Anders Bo Thorsted.

Annonce

Som medlem af juryen ved Byens Bedste Middelfart 2021 håber han derfor også, at han vil få nogle overraskelser og lære nogle virksomheder eller steder at kende, som ikke lige på forhånd var en del af hans repertoire.

- Jeg forventer mig, at der kommer nogle gode kandidater, og vi får nogle aha-oplevelser, hvor man tænker "nå, vi har også det". At vi får nogle indstillinger, der er gået min næse forbi, siger han og forudser desuden, at Byens Bedste kan blive et tiltrængt vendepunkt for mange.

Selvom Anders Bo Thorsted har ekstra godt fat i, hvad der optager de unge, vil han primært se efter de indstillede forretninger eller virksomheder, som virkelig har markeret sig og fået deres lokalområder på landkortet. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg håber, det kan være et punktum for et hårdt halvandet år, hvor covid-19 har sat dagsordenen. Og når vi skal have prisuddelingen her i efteråret, at vi så i højere grad kan se fremad mod lysere tider, både for de unge, for kulturen og for foreningerne, lyder det fra Anders Bo Thorsted.

Frivilligheden fungerer

Gennem de sidste syv år har han fungeret som afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole. Det vil sige, at han har ansvar for alt, der hedder fritidsaktiviteter i ungdomsskolen, herunder ungdomshuset Walker i Middelfart.

Spørger man ham, er kultur- og fritidsområdet noget af det, der - på trods af de to coronanedlukninger - i dén grad drøner derudaf i og omkring Middelfart lige nu.

- Jeg synes, vi har en kæmpe styrke i frivilligheden. Uanset om det er idræt, musicals eller noget helt andet, så er vi rigtig gode til det frivillige arbejde. Der er rigtig mange, der gerne vil organisere og arrangere og får skabt fantastiske kulturelle begivenheder eller sportsbegivenheder, siger Anders Bo Thorsted.

Omvendt ser han også, at det her med at skabe sammenhæng eller bygge bro, som Byens Bedste 2021 ligeledes ønsker at hylde med Brobyggerprisen i samarbejde med Brobygning Middelfart, af og til kan være en udfordring i foreningslivet. I hvert fald når man taler om at få sikret en lidt mindre afstand mellem generationerne.

- Det er ikke kun foreningernes skyld, men det kan sommetider være svært for foreningerne at få de unge integreret. Mange bestyrelser bliver et år ældre, hver gang der er gået et år. Det er svært at finde nye. Det er ikke kun foreningernes skyld, og jeg ved heller ikke, om man skal sige, det er de unges skyld, men det er sådan noget, man godt kan blive bedre til. Jeg forstår det også godt, hvis man har siddet i en bestyrelse i 20 år, for hvis det skal give mening for nogle unge mennesker at komme ind, skal der afgives noget magt, siger Anders Bo Thorsted.

Anders Bo Thorsted

42-årige Anders Bo Thorsted er født og opvokset i Middelfart.

Han er uddannet lærer fra Odense, hvor han boede under sit studie.

Siden 2014 har han været ansat som afdelingsleder ved Middelfart Ungdomsskole, hvor han har haft ansvar for fritidsaktiviteter i hele kommunen.

Inden da var han ansat som lærer på Skrillingeskolen.

Han har været med i Middelfart Ungdomsskole gennem snart mange år. Først som aktiv elev og senere i forbindelse med undervisningsfunktioner.

Han er det ene af fem jurymedlemmer ved Byens Bedste Middelfart 2021.

De andre medlemmer, som også vil blive præsenteret i avisen løbende, er: Kathrine Siem, formand for lokaludvalget i Gelsted, Anna Poulsen Broen, nyudklækket student fra Middelfart Gymnasium og kandidat til byrådet for SF, Elisabeth Christiansen, formand for Husby-Tanderups Ungdoms- og Gymnastikforening, og gengangeren Torben Foged, ejer af virksomheden Forbrugerlaboratoriet i Middelfart.

Juryen mødes i begyndelsen af september for at finde de nominerede i hver kategori blandt læsernes indstillinger og begrundelserne herfor.

Annonce

Ikke mere "dem og os"

Selvom de unge er den gruppe, han kender bedst og beskæftiger sig mest med i hvert fald professionelt, er det ikke det, der primært driver ham i juryarbejdet.

Her vil han først og fremmest gerne hylde nogle, der har gjort noget ekstraordinært for deres lokalområde.

Det er slut med at se på Middelfart og oplandet som et "dem og os", mener jurymedlemmet - og Byens Bedste er noget af det, der skal være med til at nedbryde de barrierer, der måtte være. Foto: Michael Svenningsen

- Det er jo altid et plus i mine øjne (at der er unge mennesker repræsenteret blandt vinderne, red.), men det, der for mig er vigtigt som jurymedlem, er det med at gå det ekstra skridt for den kommune, vi er. Det kan være baseret på frivillighed eller på en virksomhed, som er god til at sætte byerne på landkortet eller aktivere nogle borgere, som ellers ikke ville være blevet aktiveret. At du tager noget initiativ og noget socialt ansvar for den by, du er i, forklarer den 42-årige middelfarter og fortsætter:

- Jeg er ret stolt af min by og kan godt lide, når nogle gør noget, som sætter os på landkortet. Uanset om det er romkugler i Nørre Aaby eller Kvickly, der ansætter medborgere, som har brug for en ekstra hånd.

Og ifølge Anders Bo Thorsted er det netop ved at hylde og rose den slags bedrifter, at man får skabt sammenhold både i de enkelte lokalsamfund og på tværs af dem.

- Den (Byens Bedste-kampagnen, red.) er jo netop med til at gøre noget af det her med at skabe et narrativ, som er Middelfart. Og Middelfart Kommune som helhed. Nu har vi haft en kommunesammenlægning, og nu må vi også til at acceptere, at vi har en fælles kommune. Det skal ikke være dem inde fra Middelfart og dem ude fra Nørre Aaby. Hvis vi har nogle ting, må vi jo tage det som et fælles og ikke som et "dem og os". Og der tror jeg, kampagnen er vigtig.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Æbleskiver, gran og nisser i lange baner: Middelfart Juleby slog dørene op

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Det nye ældreråd har konstitueret sig: Stemmeslugere tager formandsposterne

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Fynske Bank sender donation til Middelfart: Nye dragter til alle klubbens konkurrencesvømmere

Melfar Posten

Birte blev ringet op af en overbevisende ''politimand'': - Sent gik det op for mig, at der var noget galt

Melfar Posten

Indtager en fræk førsteplads: Kinky kalender storhitter i Middelfart

Melfar Posten

Frem med lyskæderne og kameraet: Melfar Posten kårer kommunens flotteste julehus

Melfar Posten

Malermester Prytz droppede skolebøgerne til fordel for pensler og præcision: - Det er fedt at skulle stå for sine egne ting nu

Melfar Posten

Bagværk, bøger og bagedyst

Melfar Posten

Mød Maria - den nye lokalredaktør i Middelfart: - Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle takke ja

Melfar Posten

Lav dit eget lys hos Aagaardens Lys

Melfar Posten

Lokalredaktør: Et glædeligt gensyn med Middelfart

Melfar Posten

Middelfart Billedskole inviterer til gratis kreativ juleoplevelse

Melfar Posten

Foredrag og fællessang: Oplev forfatter Stine Pilgaard på KulturØen

Melfar Posten

Porcelænsdukker med personlighed

Melfar Posten

Naturtarm og kunsttarm i hård dyst: Lokale slagtere med i landsdækkende kødkamp

Melfar Posten

Valgdagen var også store brille-dag: Johannes og Lions Club indsamlede over 400 brugte briller

Melfar Posten

Vinentusiast tilbage på rette hylde: - Det er min passion at rådgive om vin og spiritus

Melfar Posten

Lokale foreninger gentager succes: Pluk et hjerte og hjælp et barn til jul

Melfar Posten

Frivilligt arbejde blev Brits medicin, da livet væltede: Nu er hun kåret for sin indsats

Melfar Posten

Så er der serveret - foredrag, fællesspisning og omvisning på Clay

Melfar Posten

Åbent hus i kreativ univers

Melfar Posten

Nu åbner peberkagebyen

Melfar Posten

Røjle julemarked

Annonce