Annonce
Melfar Posten

Anne-Marie sælger håndværk med historie og sjæl: Ny butik bugner af kyllingelamper og slangeskind

Anne-Marie Schroll har selv gennem sine rejser sikret sig, at slangerne, der bruges til blandt andet tasker, er fanget bæredygtigt i naturen og ikke er opdrættet i fangenskab. Foto: Rasmus Henriksen
Butikken Manipura Living åbner torsdag 26. november og sælger alt fra tasker til interiør til boligen, som man ikke ret ofte finder i Danmark.
Annonce

Middelfart: "Kyllingelamper", som er lamper lavet af bure af flettet bambus, der bruges til at holde kamphaner indespærret på Bali, og tasker og nøgleringe lavet af skind fra pytonslanger er noget af det første, der springer i øjnene, når man træder ind i Manipura Living.

En butik man finder ved at dreje af Gl. Banegårdsvej og ned ad vejen Bros Allé, hvor der for enden er et stort, hvidt hus med et skilt ud til vejen med butikkens navn. Her har Anne-Marie Schroll omdannet sin og familiens kælder til et showroom med effekter hentet hjem fra eksotiske lande.

Langs venstre side af huset er en dør ind til kælderen, der er fyldt med tasker og interiør til boligen som håndlavede kobberfade fra Marrakech og håndvaske fra Bali, som alt sammen er udvalgt af Anne-Marie Schroll fra sine ferier med familien.

- Boligen betyder meget for skandinaver, der tilbringer meget tid i boligen, ikke mindst her under corona, og for mig er boligen et sted, hvor man skal lade op. Derfor er det vigtigt, at man får en personlig stil.

- Hver eneste ting her er udvalgt af mig personligt og har dermed været gennem et filter. Jeg tror på, at når man tager nogle ting ind, som andre mennesker har lavet i hånden og givet kærlighed, passion, og sjæl, og som er skabt ud fra gamle traditioner, så giver det en bedre energi i ens hjem sammen med de ting, man ellers har, siger Anne-Marie Schroll.

Annonce

Håndplukker på rejser

Sammen med sin mand og tre børn har hun rejst til blandt andet Provence i Frankrig, Marrakech i Marokko, Java, Bali og Sumatra i Indonesien for bare at nævne nogle af stederne.

- Vi har altid elsket at rejse rundt i verden. Hver gang vi har været ude og opleve nogle anderledes og magiske kulturer, har jeg haft lyst til at tage noget med hjem, siger Anne-Marie Schroll.

Nu nøjes hun ikke bare med at slæbe lamper med hjem til sig selv via lufthavnen, men bestiller i stedet hele containere med varer. Derfor er rejserne med familien nu også målrettet efter at finde særlige ting til butikken.

- Det er en anden måde at rejse på, fordi man kommer ind bag facaden og ser det autentiske liv på godt og ondt. Mange af dem er også fattige, hvorfor det er godt, vi køber de her ting. Da det er virkelig vigtigt for deres økonomi, understreger Anne-Marie Schroll.

På Bali bruges denne genstand blandt andet som hønsebur, i Danmark er det en lampe, som Anne-Marie Schroll kalder for "Kylingelamper". Foto: Rasmus Henriksen
Annonce

Ny, men ikke ny

Butikken åbner 26. november og vil frem til foråret have åbent torsdag og fredag fra 11 til 17.30 og lørdag fra 11 til 14. Derudover vil butikken have åbnet 21.- 22.- og 23.- december fra 11-17.30 samt hver søndag i december mellem 11 og 14.

Om butikken fortsætter efter foråret er endnu uvist. Men den vil med sikkerhed fortsat eksisterer på nettet, hvilken den gør i forvejen i form af en webshop, og hen over sommeren eksisterede den i Skagen, hvor Anne-Marie Schroll fra sidst i juni og til og med efterårsferien åbnede en såkaldt pop-up-butik.

Samtidig med hun driver butikken, vil hun som konsulent hjælpe virksomheder med bæredygtig ledelse og motivation.

Håndvaske som denne sejles med skib fra Indonesien, hvilket typisk betyder en leveringstid på to-tre måneder. Foto: Rasmus Henriksen


- Det er en anden måde at rejse på, fordi man kommer ind bag facaden og ser det autentiske liv på godt og ondt. Mange af dem er også fattige, hvorfor det er godt, vi køber de her ting. Da det er virkelig vigtigt for deres økonomi.

Anne-Marie Schroll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce