Annonce
Melfar Posten

Artmosfære fra deltid til fuldtid: Lise sagde sit stabile job op for at jagte drømmen om en webshop

Lise Lautrup, ejer af webshoppen Artmosfære. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen
Vejen mod webshoppen Artmosfære har ikke været nem for indehaveren Lise Lautrup, som har måttet ofre en række ting for at opfylde sin drøm.
Annonce

Middelfart: For et år siden havde Lise Lautrup et stabilt og trygt job - siden da har hun revet de stabile rødder op af jorden og jagter i stedet drømmen som selvstændig virksomhedsejer. Lise Lautrup er nemlig kvinden bag webshoppen Artmosfære, som forhandler smykker, bolig indretning og interiør. En drøm, som ofte tager Lise Lautrup med på en følelsesmæssig rutsjebane.

- Jeg har drømt om at have min egen forretning i syv år, så det er tilfredsstillende endelig at kalde det for virkelighed. Men samtidig er det også ret angstprovokerende at gå ud og sige: "Her er jeg. Her er min webshop. Kom og køb", for det er jo en lille snært af en selv, fortæller den 37-årige ejer af Artmosfære, som tidligere hed Smykkeværk.

Annonce

Fra teamleder til selvstændig

Da webshoppen gik live i februar 2020, var det blot en hobby ved siden af Lise Lautrups fuldtidsarbejde hos Würth, hvor hun var teamleder og salgssupport.

- Det var virkelig hårdt og krævende at både få shoppen op og køre - og så drive den bagefter. Når jeg kom hjem fra arbejde, så kunne jeg fortsætte med at arbejde med Smykkeværk, siger Lise Lautrup.

Lise Lautrup, ejer af webshoppen Artmosfære. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen

Tiden under corona fik Lise Lautrup til at overveje, hvad hun egentlig gerne ville. Og da den 37-årige kvinde mærkede efter, erkendte hun, at hun ønskede en hverdag uden et job, som var krævende i forhold til tid og arbejdsbyrde.

- Jeg kunne mærke, at jeg brændte allermest for at arbejde med min egen virksomhed,

Selvom Lise Lautrup var glad for sin stilling hos Würth, valgte hun at sige sit godt betalte og stabile job op. I stedet ville den 37-årige iværksætter fokusere på webshoppen Smykkeværk. En svær beslutning - og så alligevel ikke, erindrer Lise Lautrup. Beslutningen var nemlig fyldt med både lettelse men også bekymring.

- Før jeg traf beslutningen om at sige op og fokusere på Smykkeværk, overvejede jeg grundigt, om webshoppen var det værd. Og om jeg var villig til at ofre det, som det måtte føre med sig? Men det var jeg tydeligvis, ellers ville jeg ikke sidde her, griner Lise Lautrup, der fortæller, at hun var nødt til at sælge sin bil og anskaffe sig en ny cykel for at få tingene til at gå op i en højere enhed.

Lise Lautrup

Lise Lautrup er 37 år og ejer af webshoppen Artmosfære, som sælger bæredygtige, håndlavede og danskproducerede smykker og boliginteriør. 

Lise Lautrup er født i Middelfart. Hun bor stadig i byen sammen med sin kæreste. 

Lise Lautrup er udlært møbelsælger og har en del erfaring med brugskunst og indretning. 

Selvom beslutningen var et sats, er Lise Lautrup tilfreds og stolt over sin beslutning.

- Jeg vil ikke sidde på et plejehjem, når jeg er gammel og tænke: "Øv, gid jeg havde åbnet den webshop". Så vil jeg hellere sidde og tænke: "Godt, at jeg i det mindste prøvede det",

Annonce

Angst og glæde går hånd i hånd

Blandt Lise Lautrups glæde, stolthed og begejstring over sin webshop, som har oplevet fremgang i i løbet af 2020, gemmer sig også tvivl, frustration og angst. Lise Lautrups mave begynder at knudre sig sammen, og tankerne snurrer, når der ikke kommer nok respons på varer eller sociale medier - for hvad nu, hvis det er helt skævt det, som hun og hendes kæreste har gang i? Men Lise Lautrup lader ikke tvivlen slå rødder i sig.

Lise Lautrup, ejer af webshoppen Artmosfære. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen

- Når man kaster sig ud i noget, er man også nødt til at tage de tæsk, som følger med. Når man har sin egen forretning, er man den første, som får ros, når det går godt. Men man er til gengæld også den, der står først i køen, når der skal uddeles smæk, hvis det bliver lort og lagkage, siger hun.

Artmosfære

Webshoppen Artmosfære (www.artmosfaere.dk) forhandler Lise Lautrup smykker, bolig indretning og interiør ud fra et princip om, at produkterne er bæredygtige, håndlavet og danskproduceret. 

Tidligere hed webshoppen Smykkeværk, da der kun blev solgt smykker. Men siden webshoppens start i februar 2020 begyndte indretning at fylde mere og mere i Lise Lautrups bevidsthed - derfor blev sortimentet udvidet og navnet ændret. 

Dog er den unge iværksætter ikke i tvivl om, at det selvfølgelig føles mest tilfredsstilende, når der er meget aktivitet i butikken og på de sociale medier. Lise Lautrup er nemlig involveret i langt størstedelen af arbejdet bag det nuværende Artmosfære. Hun er alt fra indkøber, sælger, fotograf, webmaster og social media manager.

- Hver gang der kommer en ordre ind, tænker jeg: "Yes!". Det føles som et skulderklap hver gang, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce