Annonce
Melfar Posten

Avisen inviterer til læsermøde ved Hindsgavl: Sådan vil kommunen passe bedre på nordvestfynsk natur

Fyens Stiftstidende inviterer sammen med Middelfart Kommune til læsermøde ved Naturcenter Hindsgavl onsdag 24. juni. Arkivfoto: Jens Wognsen
Middelfart Kommune har lige nu en ny biodiversitetsstrategi i høring. I den anledning sætter vi dyr og planters levevilkår på dagsordenen i et læsermøde ved Hindsgavl.
Annonce

Nordvestfyn: Mennesker er i disse år skyld i, at naturens biodiversitet falder så drastisk, at det af nogle betegnes som en "masseuddøen".

Sådan lyder baggrunden for, at Middelfart Kommune har lagt en plan, der skal sikre, at mangfoldigheden i hvert fald i den nordvestfynske natur kan blive plejet bedre.

Strategien, der nu er sendt i offentlig høring, handler blandt andet om, at flere naturområder skal have mulighed for at passe sig selv, så planter og dyr kan udvikle sig mere frit. Det gælder både i parker og store områder og hjemme i haverne.

Nogle af de mere konkrete målsætninger går på at udvikle Naturpark Lillebælt og sikre flere forskellige levesteder under vandet, så som ålegræsenge og stenrev. Det sker også som led projektet "Bælt i balance", som koster 17 millioner kroner og blev skudt i gang i april med støtte fra Nordea-fonden og Velux-fonden.

Annonce

Mere urørt skov

Der skal samtidig være flere hjem for fugle langs kysterne og større naturområder, der grænser ud til vand. Middelfart Kommune er her ansvarlig for et EU-finansieret projekt ved navn "Better Birdlife".

I skovene skal 30 procent af arealet gå til såkaldte biodiversitetsformål, og 20 procent skal heraf stå som urørt skov inden 2030.

Derudover skal kommunalt landbrug drives uden pesticider og med flere leve- og ynglesteder på markerne. Kommunale anlægsprojekter skal have plads til permanent natur, og der skal skabes nye hjem for dyr og planter på grønne fællesarealer i byerne.

- Middelfart Kommune vil meget gerne samarbejde med grundejere, boligforeninger og erhverv om blandt andet at så flere blomster og passe nogle af vores græsplæner mere ekstensivt end i dag. Det, som mange vil opfatte som "uldent" og "rodet" i naturen, er oftest ensbetydende med større artsrigdom. Det mener Middelfart Kommune, at der godt kan gives mere plads til, uddyber Morten Weiss-Pedersen (K), der er formand for Miljø- og Energiudvalget, i en pressemeddelelse.

Middelfart Kommunes biodiversitetsstrategi er i høring indtil den 8. juli.

Kom til læsermøde

Fyens Stiftstidende i Middelfart er gået sammen med kommunen om at arrangere et læsermøde om planter og dyrs levevilkår på Nordvestfyn.

Det sker onsdag 24. juni klokken 13.30-15.30, hvor avisen også har rykket redaktionen til Naturcenter Hindsgavl for at skrive historier fra området i løbet af dagen.

Læsermødet er for alle - så længe vi ikke overskrider forsamlingsforbuddet på 50 - og involverer et oplæg om biodiversitet og truede arter ved naturvejleder Rikke Vesterlund og naturmedarbejder Rasmus Skaar.

Derudover deltager Morten Weiss-Pedersen og næstformand i Energi- og Miljøudvalget Alex Gren (S), der vil præsentere og stå på mål for kommunens planer.

Vi bruger en del af mødet på en fælles gåtur omkring naturcentret. Her kan man blandt andet høre mere om, hvordan man kan forbedre græsplæner, og hvordan man kan skabe mere biodiversitet derhjemme.

Vi runder også et udkigspunkt, hvor man kan få naturen i helikopterperspektiv. Vi anbefaler, at man tager en kikkert med sig.

Tilmelding sker til Sofie Ejlskov Hugger, souschef på redaktionen, på soehu@fyens.dk, meget gerne senest tirsdag den 23. juni. Man får at vide, hvis der ikke er plads til flere deltagere. Det er gratis at være med, og der vil være lidt godt til ganen undervejs.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce