Annonce
Melfar Posten

Båringskov hev sejren hjem for anden gang til Byens Bedste: - Man kan ikke snyde folk med fisk

Holdet bag Restaurant Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant løb med titlen som den bedste restaurant i Middelfart Kommune for andet år i streg. En vild og unik oplevelse, kalder med-indehaver Erik Møller det. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.
På trods af at være en forholdsvis ny restaurant samt ramt af coronarestriktioner har Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant formået at blive Byens Bedste Restaurant to år i træk. En titel som med-indehaver Erik Møller er meget stolt af.
Annonce

Båring: To blå-grå ler-statuetter titter frem på hylden ved baren på Rest. Båringskov gl. Badehotel. Indgraveret på begge står der 'Byens Bedste Restaurant'. Og det er nemlig helt rigtigt. Holdet bag fiskerestauranten i Båring løb både med sejren som den bedste restaurant i Middelfart Kommune i 2019 og 2020. En vild oplevelse, mener Erik Møller, der er medejer af restauranten sammen med Brian Vangsted.

- Det er jo et kæmpe skulderklap og en enorm anerkendelse at blive kåret som Byens Bedste Restaurant. Især fordi der er så mange andre dygtige og værdige restauranter, som lige så godt kunne have vundet, fortæller Erik Møller.

- Og så er det også endnu vildere for os, fordi vi stadig er en ret ny restaurant. Så vi er da stolte af, at på trods af vi kun er halvandet år gamle, at vi så har hevet to priser hjem.

Annonce

- Yes, vi har gjort det igen

Da Byens Bedste i Middelfart 2020 løb af stablen lørdag den 3. oktober, havde holdet bag Båringskov gl. Badehotel sat et stort lærred op i restauranten, hvor showet blev projekteret op på, så det spændte personale og interesserede gæster kunne følge med, da restauranten var åbent som normalt. Da vinderen af kategorien Byens Bedste Restaurant skulle findes, genkendte Erik Møller pludseligt nogle af bygningerne i baggrunden af udsendelsen, som var live. Erik Møller erindrer, at en varm følelse hurtigt spredte sig i kroppen på ham.

- Jeg tænkte bare: Yes! Vi har gjort det igen, griner han.

Erik Møller føler sig stolt over det arbejde, som hans ansatte hver dag ligger i, at få fiskerestauranten i Båring til at køre rundt. Han mener, at kåringen til Byens Bedste viser, at det kan betale sig at knokle. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.

Og ligesom Erik Møller gjorde til awardshowet i 2019, gav han også en omgang til personalet og gæsterne, som var til stede.

- Det er jo noget, der skal fejres - især når vi så har to statuetter. Så bliver vi mindet om, at vi vedvarende har leveret gode oplevelser til folk, siger den ene halvdel af indehaver-duoen af Rest. Båringskov gl. Badehotel.

- At vores arbejde bliver anerkendt på den måde gør, at alle de tidlige morgener og sene aftener bliver det hele værd, for det er jo ikke noget, man kan købe sig til. Det er rent og skær kundebaseret, tilføjer Erik Møller.

Kåringen som byens bedste restaurant i 2020 har også løftet det corona-dæmpede humør en anelse, mener Erik Møller. I år har nemlig været en kamp for teamet bag Rest. Båringskov gl. Badehotel , da deres sæson begyndte to måneder for sent grundet corona-nedlukningen og andre restriktioner. Noget restauranten sagtens kan mærke, mener Erik Møller, der alligevel er beæret over den store lokale opbakning til restauranten, som varmer indehaveren langt ind i sjælen.

- Folk har ikke kunne rejse til Sydspanien eller hvor end, de nu tager hen. I stedet har de søgt mod steder, hvor de kunne få lige så lækre og fredfyldte oplevelser. Vi er så bare heldige, at kunderne synes, de har kunne få den oplevelse hos os.

Annonce

Ingen snyd med fisk

Grunden til at Rest. Båringskov gl. Badehotel har løbet med sejren to år i træk, ved Erik Møller ikke med 100 procent sikkerhed. Men han estimerer dog, at især tre ting har afgørende betydning for gæsternes oplevelse. Den første er personalet på fiskerestauranten, som Erik Møller beskriver som 'helt fantastiske'.

Der er fuldt fart i køkkenet fra tidligt på dagen til sent på aftenen. Erik Møller skifter mellem at stå i Møllers Fiskehus og i køkkenet på Båringskov. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen.

Det næste er Møllers Fiskehus, som også er en del af Båringskov, mener Erik Møller.

- Hvis det ikke var for fiskehuset, og det fænomenale arbejde de laver dernede, så havde vi ikke haft nær så meget succes, fortæller han og fortsætter:

- Og så er der samarbejdet med de lokale butikker. Alt fra raspen til fiskefileterne, krydderurterne vi bruger til pynt, frugt, grønt, vin, øl og helt til kirsebærvinen vi serverer for de sidste kunder. Jeg tror, at gæsterne kan smage friskheden og kvaliteten.

Til sidst nævner Erik Møller et simpelt men helt afgørende element hos en fiskerestaurant: god fisk.

- Man kan ikke snyde folk med fisk. Gæsterne kan smage, om det er god fisk eller ej, slår han fast.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce